Šport

Video nadzora ne bo

Carigrad, 27. 09. 2007 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Nogomet mora ostati človeški, res pa je, da moramo število sodniških napak zmanjšati," pravi predsednik Uefe Platini.

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (UEFA) je dva dni zasedal v turškem Carigradu. Po besedah predsednika nogometne zveze Michela Platinija so govorili o nekaterih pomembnih stvareh, zavrnili so možnost video nadzora sodnikov, prav tako so zavrnili pogovore s skupino G-14, ki jo sestavlja 18 najbogatejših evropskih klubov, Grčiji pa so namenili 604.000 evrov pomoči za obnovo nogometnih objektov, prizadetih v avgustovskih požarih.

Platini je opozoril na prevelik vpliv denarja v nogometu
Platini je opozoril na prevelik vpliv denarja v nogometu FOTO: Reuters

"Nogomet mora ostati človeški, res pa je, da moramo število sodniških napak zmanjšati. Tudi z napravami, podobnimi tistim iz tenisa, ki bodo pokazale, ali je žoga prešla golovo črto ali ne," je dejal Platini, ki je še enkrat opozoril na prevelik vpliv denarja v nogometu. Tako je tudi zavrnil vse možnosti, da bi se neposredno srečal s skupino G-14, ki ima svoje zahteve, ki pa jih UEFA ne namerava sprejeti, čeprav se vsaj Platini z njimi strinja: "Poškodbe v reprezentanci so za klube resen problem, igralci bi morali biti nekako zavarovani," meni Francoz, ki pa funkcije skupine G-14 ne razume in je nima za legitimno.

Naslednji sestanek izvršnega odbora bo trajal od 30. novembra do 1. decembra, v Luzernu se bo odvijal tik pred žrebom skupin evropskega prvenstva leta 2008 v Avstriji in Švici.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.