Šport

VIDEO: Keku se ne maje stolček

Ljubljana, 07. 02. 2008 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Miran Tišič
Komentarji
1

Potem ko ga je zavrnil Srečko Katanec, predsednik NZS Rudi Zavrl zdaj trdno stoji za aktualnim selektorjem Matjažem Kekom.

Pred natanko letom je Matjaž Kek začel svojo misijo na klopi naše izbrane vrste in začetek je bil kar obetaven. V Domžalah je namreč v prijateljskem dvoboju z 1:0 padla Estonija, nadaljevanje zgodbe pa je bilo vse prej kot rožnato. Pod Kekovim vodstvom je doslej Slovenija na dvanajstih tekmah iztržila tri zmage, tri remije in šest porazov.

Selektor Matjaž Kek zaenkrat trdno v sedlu.
Selektor Matjaž Kek zaenkrat trdno v sedlu. FOTO: Damjan Žibert

V oči bode predvsem dejstvo, da se uglednim nogometnim tekmecem, kot so Nizozemci in Romuni, nikakor nismo uspeli postaviti po robu. Tudi sinočnji poraz z Danci je dal vedeti, da je Slovenija še daleč od prepoznavne igre in da se selektor še naprej ubada z vprašanjem, kako sestaviti zasedbo, ki bi bila sposobna odgovoriti zahtevam sodobne nogometne igre.

Na srečo pa ima selektor tudi kakšen razlog za bolj miren spanec. Medijski pritisk v Sloveniji ni ravno takšen, da bi Matjažu Keku paral živce, pa tudi prvi mož Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl nam je v pogovoru zatrdil, da zamenjava Keka zaenkrat ne pride v poštev. Mogoče bo pa trdo delo, o katerem tako pogosto govori Kek, le obrodilo kakšne sadove.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prisoten@email.si
07. 02. 2008 20.01
V oči bode predvsem dejstvo, da se uglednim nogometnim tekmecem, kot so Nizozemci in Romuni, nikakor nismo uspeli postaviti po robu. Tudi sinočnji poraz z Danci je dal vedeti, da je Slovenija še daleč od prepoznavne igre in da se selektor še naprej ubada z vprašanjem, kako sestaviti zasedbo, ki bi bila sposobna odgovoriti zahtevam sodobne nogometne igre. Pa za to ni kriv selektor. Novinarji res niso normalni.