Šport

VIDEO: Kek želi bojevito igro

Ljubljana, 05. 02. 2008 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tomaž Klemenčič
Komentarji
5

Matjaž Kek za tekmo proti Danski od svojih fantov pričakuje, da se bodo pokazali v borbenejši vlogi kot na zadnjih jesenskih nastopih.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek FOTO: Damjan Žibert

Čeprav je tekma prijateljskega značaja, jo selektor jemlje zelo resno in želi od igralcev, da naredijo korak naprej v organizaciji igre in vseh ostalih elementih, ki so jeseni šepali. V reprezentanci ima dva novinca, od katerih se Amerju Jukanu obeta celo prva enajsterica. Drugi debitant Mirnes Šišič je imel sinoči težave s hudim zobobolom, tako da so ga morali urgentno peljati k zobozdravniku, ki je rešil njegove muke, in bo na priložnost za igro bržkone počakal na rezervni klopi. Keka jezijo predvsem individualne napake, na katere igralce še posebej opozarja, ter pričakuje, da bodo njegovi fantje naredili vse, da neugodnim Dancem končno zabijejo gol, kar slovenski izbrani vrsti v prešnjih treh tekmah ni uspelo.

Selektor Dancev Morten Olsen slovensko reprezentanco spoštuje, navdušuje pa ga tehnična in kombinatorna igra Kekovih fantov, ki jo je opazil na tekmah proti Nizozemski, Bolgariji in Albaniji. Danski strateg meni, da bo tekma v Novi Gorici rezultatsko tesna, ob preverjenih asih Tomassonu, Rommedahlu, Jorgensenu in drugih pa želi za začetek jesenskih kvalifikacij za nastop na SP leta 2010 v Južni Afriki preizkusiti tudi nekaj novih obrazov in taktičnih zamisli.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

perosen
05. 02. 2008 17.02
ta kek bi bilo bolje da bi bil kak radijski moderator kot pa selektor... s svojim "šarmerskim" govoričenjem samo nekaj bluzi a še nobena ekipa ki jo je vodil ni bila uspešna...
nivazn@gmail.com
05. 02. 2008 16.46
Ukinit fuzbal!! A si nor.Najpopularnejši šport na svetu.Tudi pri nas bi bil lahko če ga nekateri novinarji nebi tako zaničevali.Samo pravega selektorja in rezultati bi bili spet tu.Potem bi pa dragi GSG-9 spet hodil na tekme in vzkilkal KDOR NE SKAČE NI SLOVENC.Sedaj ko ni rezultatov pa preklinjate nogomet.Na tekmo pa navijat,pa bo tudi igra boljša.
pumpar@volja.net
05. 02. 2008 16.42
Sterat treba in keka in predsednika in celo nesposobno nepismeno reprezentanco k samo dnar krade in nič drucga...mi tistih ki se še kvalificirat nikamor ne morjo nerabmo..to je dejstvo.
rsp.123@email.si
05. 02. 2008 16.17
Si kdo upa stavit, kakšni bodo komentarji po tekmi ? Jest napovedujem nekaj v tem stilu : M.K.: Igrali smo kar dobro, vendar bo najprej potrebno natančno analizirati celotno tekmo in poiskati, kje točno tičijo vzroki za visok poraz.....
GSG-9
05. 02. 2008 16.17
Dejte ga nehat srat, dejmo denar raj komu drugemu, npr Peganu in Petkovšku! Ukinit bi blo treba fuzbal!