Šport

VIDEO: Adriano posnemal Zidana

Sao Paulo, 19. 02. 2008 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaš Adriano jo je zaradi udarca z glavo na tekmi brazilskega prvenstva odnesel z minimalno kaznijo.

Adriano
Adriano FOTO: Reuters

Nogometaš Adriano je v zadnjem obdobju pogosto v središču zanimanja medijev zaradi takšnih in drugačnih prekrškov. Brazilec je leta 2001 iz Južne Amerike prišel na Apeninski polotok in po igranju za Fiorentino in Parmo leta 2004 prestopil v italijanski Inter. Bil je eden ključnih igralcev modro-črnih, nato pa se je po slabi lanski sezoni in nič kaj prepričljivem začetku v letošnji, ter nesporazumih s trenerjem Robertom Mancinijem, vrnil v domovino.

Inter ga je decembra lani posodil moštvu Sao Paulo. Fotografi so ga nato večkrat ujeli, ko je pozno ponoči zapuščal nočne lokale. Decembra so v Riu de Janeiru slikali skupaj z nogometašem Ronaldom, ko sta se zabavala na koncertu v enem od nočnih klubov. Nekaj tednov kasneje pa je bil ponoči vpleten v avtomobilsko nesrečo, v kateri na srečo nihče ni bil poškodovan. Adriano je izgubil nadzor nad svojim Audijem TT in najprej zadel otok za pešče na sredini ceste, nato pa je trčil v druga dva avtomobila, na srečo pa nihče ni bil poškodovan.

Da Adrianu v zadnjem obdobju res ne gre po načrtih in da je slabih živcev, je pokazal na tekmi brazilskega prvenstva. Na obračunu z moštvom Santosa je z glavo udaril branilca Domingosa. Sodnik mu je pokazal rdeči karton, Brazilcu pa je grozilo, da bo počival več mesecev. A jo je po poročanju Eurosporta Adriano odnesel z milo kaznijo, saj ga je disciplinska komisija kaznovala le z dvema tekmama neigranja.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mi?0
19. 02. 2008 21.23