Šport

Veter odpihnil kvalifikacije

Innsbruck, 03. 01. 2008 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prireditelji tretje tekme novoletne turneje smučarjev skakalcev v Innsbrucku so morali zaradi premočnega vetra odpovedati kvalifikacije.

Na slovitem Bergislu so danes sicer skušali izpeljati treninga, po več prekinitvah - veter je pihal tudi s hitrostjo 70 km/h - in slabih obetih za umiritev vremenskih razmer pa so današnji program odpovedali. Še več sivih las prirediteljem in Mednarodni smučarski zvezi (FIS) povzroča petkova napoved, po kateri se ne obeta izboljšanje.

V Innsbrucku so odpadle kvalifikacije.
V Innsbrucku so odpadle kvalifikacije. FOTO: Reuters

Iz FIS so za zdaj sporočili, da naj bi današnji program izpeljali v petek pred tekmo; ob 9.30 naj bi bil na sporedu uradni trening, ob 10.45 pa naj bi sledile kvalifikacije, v katerih bodo nastopili tudi Jernej Damjan, Primož Peterka, Robert Kranjec in Jurij Tepeš.

"Za danes so program odpovedali, trenutno pa žirija tekmovanja skupaj s šefi reprezentanc razpravlja o nadaljnjih možnostih in obetih glede jutrišnje tekme," je povedal Matjaž Triplat, pomočnik glavnega trenerja slovenske reprezentance Ari-Pekke Nikkole, ki je na sestanku.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.