Šport

Velenjčani do zmage

Velenje, 23. 02. 2008 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Rokometaši velenjskega Gorenja so dosegli prvo zmago v drugem delu Lige prvakov. V Rdeči dvorani je pokleknil sloviti Montpellier (33:28)

Velenjčani so ugnali slovitega tekmeca.
Velenjčani so ugnali slovitega tekmeca. FOTO: Damjan Žibert

Velenjski rokometaši bodo še dolgo pomnili današnji dan, saj jim je uspelo doseči prvo zmago v drugem delu Lige prvakov. Če so pred tekmo igralci francoskega Montpellierja veljali za absolutne favorite pa so varovanci Ivice Obrvana dokazali, da so v domači hali še kako neugoden tekmec.
V prvem delu je bil rezultat kar enajstkrat poravnan. Nazadnje po 30-minutah tekme (14:14).

Patrice Caneyer in Mladen Bojinović sta bila po tekmi brez besed.
Patrice Caneyer in Mladen Bojinović sta bila po tekmi brez besed. FOTO: RK Gorenje

V drugem polčasu pa je zgodba dobila drugačne okvirje. Obrvan je na vrata poslal Trboveljčana Primoža Prošta, ki je z obrambami prebudil soigralce in kakšnih 2000 obiskovalcev v Rdeči dvorani. Nato je bilo vse lažje. Delovati je začela naveza Luka DobelšekMatjaž Mlakar, razigral se je Sebastjan Sovič, svoje pa so dodali tudi drugi. Ekipa slovenskih podprvakov je skratka zasijala v vsem svojem sijaju.

Francozi so bili v drugem delu popolnoma onemogočeni, zadeval je le še Mladen Bojinović. Tunizijska reprezentanta Wissem Hmam in Issam Tej sta bila neprepoznavna, tako da je bilo že nekaj minut pred iztekom igralnega časa jasno, da Velenjčanom zmaga ne more uiti iz rok.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mega352414
23. 02. 2008 19.29
Velenjčani zakon!..Ni kej!