Šport

Več kot sto ranjenih

Madrid, 18. 06. 2007 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
2

Več kot sto oseb je bilo lažje poškodovanih na rajanju v čast že 30. državnega naslova Real Madrida.

Real Madrid nepremagljiv za Barcelono

Praznovanja na Plazi de Cibeles v središču Madrida se je udeležilo več kot 600.000 privržencev španskega kraljevega kluba, od katerih jih je 108 poiskalo zdravniško pomoč. 22 udeležencev rajanja so morali prepeljati v bolnišnico, nobeden pa ni utrpel resnejših poškodb.

Nogometaši madridskega Reala so z nedeljsko zmago nad Mallorco s 3:1 osvojili že jubilejno in rekordno trideseto končno zmago v španskem prvenstvu, drugo mesto pa so z enako bero točk, a slabšo razliko v medsebojnih dvobojih, osvojili njihovi največji tekmeci iz Barcelone. Oba največja kluba s Pirenejskega polotoka sta si v prihodnji sezoni zagotovila nastop v najbolj imenitnem evropskem klubskem tekmovanju, tretjeuvrščeno Sevillo in četrtouvrščeno Valencio pa čakajo kvalifikacije za ligo prvakov. Nastop v pokalu UEFA so si zagotovili Villarreal, Zaragoza, Atletico Madrid, Recreativo in Getafe, iz primere divison pa so izpadli Celta, Real Sociedad in Gimnastic. Novi člani elitnega španskega prvenstva so Valladolid, Almeria in Murcia.

Junaki so se od stadiona Santiago Bernabeu do fontane Cibeles popeljali s posebnim avtobusom
Junaki so se od stadiona Santiago Bernabeu do fontane Cibeles popeljali s posebnim avtobusom FOTO: Reuters

Nogometaši španskega kraljevega kluba so prekinili kar štiri leta dolgo sušo - nazadnje so slavili v sezoni 2002/03 - brez naslova državnih prvakov, domače prvenstvo pa so osvojili šele potem, ko so se znebili slovesa "galaktične" zasedbe. Nekdanja zvezdniška ekipa na čelu z Brazilcem Ronaldom, Francozom Zinedinom Zidanom, Portugalcem Luiosom Figom in druščino, ni zmogla v štirih letih osvojiti domačega prvenstva, v tej sezoni pa ji je na poti do končnega zmagoslavja močno ob strani stala tudi boginja sreče Fortuna.

Tekmo so si ogledali tudi Victoria Beckham, Tom Cruise in Katie Holmes
Tekmo so si ogledali tudi Victoria Beckham, Tom Cruise in Katie Holmes FOTO: Reuters

Na nedeljski zadnji tekmi z Mallorco na domačem štadionu Santiago Bernabeu je ob polčasu zaostajala z 0:1, nato pa z dvema goloma rezervista Joseja Antonia Reyesa in Mahamadouja Diarraja vendarle strla odpor zasedbe iz Balearov. Od domačega hrama se je v hollywoodskem slogu poslovil Anglež David Beckham - na tribuni pa sta ga poleg soproge Victorie spodbujala še sloviti igralec Tom Cruise in njegova žena Katie Holmes -, ki bo kariero nadaljeval pri moštvu Los Angeles Galaxy. Od belega dresa se je po nedeljski tekmi poslovil tudi Brazilec Roberto Carlos, ki se seli k turškemu Fenerbahčeju, bržkone pa tudi italijanski strokovnjak Fabio Capello, čeprav bo predsednik kluba Ramon Calderon končno odločitev o tem prinesel do konca tega tedna. Prvi kandidat za naslednika 61-letnega italijanskega strokovnjaka, ki je v bogati karieri vodil AC Milan, Romo in Juventus, je Nemec Bernd Schuster.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mavrica_2@hotmail.com
06. 09. 2007 12.57
kako tole deluje?
budda
18. 06. 2007 11.28
se vid, da ni nč novga na balkanu;) filmčk je kr fajn sploh pa na začetku...