Šport

V Tivoli s tremi goli zaostanka

Skopje, 12. 03. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakinj v Skopju izgubile proti ekipi Kometala.

Kometal je na tokratni tekmi dokazal, da je vrhunska ekipa in da bo ob treh golih razlike Krimu tudi v Ljubljani težko. Junakinja tekme v gostujočih vrstah je bila vsekakor Natalija Derepasko, ki je odigrala daleč najbolje v tej evropski sezoni in kar devetkrat premagala vratarki Kometala, sicer evropskega prvaka iz leta 2002 in še neporaženega v ligi prvakinj na domačem igrišču.

Trener Tone Tiselj je težko gostovanje v makedonski prestolnici začel s postavo Luminita Dinu, Olena Jacenko, Tanja Oder, Marina Vergeljuk, Anja Frešer, Gana Sjukalo in Ljudimla Bodnjeva. Kot je bilo že pred srečanjem pričakovati sta obe ekipi uvodoma prikazali izenačeno igro, kljub temu pa so bolje delovale domačinke, ki so s čvrsto in na trenutke grobo obrambo uspele ustavljati nalete Krimovk. Toda na drugi strani so bile tudi same Makedonke v izjemnem vzdušju dvorane Kale malce živčne in zapravile kar nekaj žog, tako da je bil izid bolj kot ne vseskozi izenačen. Gostiteljice so se prvič odlepile za dva zadetka v deveti minuti s sedemmetrovko Bujanove, nato pa z uspešno obrambo 6-0 in učinkovitimi in domiselnimi akcijami v napadu uspele držati razliko dveh ali treh golov.

Pri domačih sta bili v teh trenutkih najnevarnejši Bujanova in Cigica, toda tokratni adut iz Tisljevega rokava je bila Natalija Derepasko, ki je v obdobju od 14. do 21. minute praktično sama držala priključek z borbenimi igralkami Kometala. V tem obdobju je s tremi sedemmetrovkami in njenim zadetkom od daleč uspela približati ljubljansko ekipo le na gol zaostanka, piko na i pa je z izenačenjem postavila Bodnjeva. Nato je spet vse steklo v ritmu iz uvodnih minut, saj je bil izid vse do konca polčasa poravnan, na odmor pa so gostiteljice šle z minimalnim vodstvom.

Začetek drugega polčasa ni minil po željah Tisljevih varovank, saj je Bujanova takoj prednost spet povišala na 14:11. Zatem je s sedmih metrov uspela malce ublažiti zaostanek novinka Anna Ejsmont, ki je v prvem polčasu dobila priložnost predvsem v obrambi. Nato je ob dveh izključenih Makedonkah zadela še razpoložena Derepaskova in Krimovke so bile spet v igri. Pri domačinkah, ki v svoji dvorani praktično ne izgubijo tekme, je bila razpoložena predvsem Bujanova, svoj delež pa je spet dala tudi Cigica.

Toda kot se za dvakratne evropske prvakinje spodobi, se te niso vdale in spet z razigrano Dinujevo ter golom Tanje Dajčman v 41. minuti prišle do novega izenačenja. Veliko rezerve so Galjevičanke imele predvsem v protinapadu. Dobrih osem minut pred koncem so Makedonke po dobrih obrambah Borisenkove spet ušle za dva gola, za dodatno razburjenje pa so poskrbeli še domači pristaši, ki so na parket vrgli kar nekaj svojih "rekvizitov". Kot kaže je to domačim pomagalo, saj so svojo prednost povišale na tri, ob tem pa je z igrišča za dve minuti morala še Bodnjeva. Sam zaključek tekme je spet zaznamovala nekdanja krimovka Borisenkova, ki je branila tudi najlepše priložnosti gostij in tako svojo ekipo popeljala do dokaj zanesljive zmage.
_________________________________________________

Izjavi po tekmi:

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Za razliko od naših tekmic, smo mi verjetno odigrali najslabšo tekmo v sezoni. Zatajile so nekatere nosilke igre, preveč je bilo napak, toda menim, da trije goli zaostanka niso prevelik zalogaj za povratno srečanje v Tivoliju. Sem optimist."

Andrij Portnoj, trener Kometala: "Odigrali smo odlično, predvsem v obrambi, saj smo uspešno zaustavili tako Ljudmilo Bodnjevo kot Marino Vergeljuk in Gano Sjukalo, po drugi stani pa nas je malce presenetila Natalija Derepasko, ki v dosedanjem delu sezone ni bila v preveč dobri formi. Menim pa, da je kljub naši prednosti še vse odprto."
_________________________________________________

Dvorana Kale
, gledalcev 2.500, sodnika: Bord in Buy (oba Francija)
Kometal: Kolesnik, Radčenko 2, Kastratovič 1, Dimovska, Mladenovič, Bujanova 10 (4), Ozel 3, Amorim, Pecevska 1, Cigica 5, Todorovska 1, Partjanko 1, Borisenko, BoevaKrim Mercator: Farkas, Jacenko, Derepasko 9 (4), Vergeljuk 2, Frešer 1, Doler 2, Bodnjeva 2, Dinu, Oder 1, Kurent, Argenti, Sjukalo, Ejsmont 2 (2), Dajčman 1
Sedemmetrovke:
Kometal 4 (4), Krim Mercator 8 (6)
Izključitve:
Kometal 12, Krim Mercator 8 minut
Rdeč karton
: /
_________________________________________________

Izidi:

Hypo Niederoesterreich - Ikast Bording 32:27 (16:16)
Orsan Elda Prestigio - Slagelse FH 31:34 (16:18) Kometal Skopje - Krim Mercator 24:21 (12:11)

SORODNI ČLANKI