Šport

V Makedoniji je Srečko No. 1

Skopje, 22. 12. 2007 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
14

O podaljšanju pogodbe Srečka Katanca so se razpisali številni makedonski časniki in dodali nekaj zanimivih podrobnosti.

Srečko Katanec bo še naprej žongliral z igralci makedonske reprezentance.
Srečko Katanec bo še naprej žongliral z igralci makedonske reprezentance. FOTO: Reuters

Kot je bilo znano včeraj, ostaja slovenski nogometni strokovnjak Srečko Katanec selektor makedonske nogometne reprezentance še naslednji dve leti. Makedonsko izbrano vrsto bo tako vodil skozi kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki leta 2010.

O podaljšanju pogodbe z Makedonsko nogometno zvezo (FFM) so se na široko razpisali tudi makedonski časniki in dodali še nekaj zanimivih podrobnosti. Katanec ostaja na selektorski funkciji pod istimi finančnimi pogoji kot doslej: 10.000 evrov mesečne plače ter 3000 evrov za vsako zmago v kvalifikacijah za SP 2010.

Katančev podpis je glavna tema makedonskih medijev.
Katančev podpis je glavna tema makedonskih medijev. FOTO: Reuters

Kakovost makedonskih reprezentantov, njihov potencial, vznemirljiva kvalifikacijska skupina za SP - Nizozemska, Škotska, Norveška, Islandija -, želja po uspehu v Makedoniji in dobro sodelovanje z vodstvom FFM v minulem obdobju so tisti motivi, ki so Katanca zadržali na krmilu makedonske reprezentance, navaja časnik Utrinski vesnik.

Pod pritiskom slovenskih medijev
"Zadovoljen sem, da se je Katanec odločil, da ostane na čelu reprezentance Makedonije. Bil je izjemno korekten, ni zahteval nobenih dodatnih pogojev, je pa poudaril, da je odločitev o tem, da ostane makedonski selektor, sprejel pod velikim pritiskom slovenskih medijev, ki so tako rekoč v en glas hoteli, da se vrne na krmilo slovenske izbrane vrste. Doslej sem že večkrat povedal, da sem zadovoljen z njegovim delom in da bi mi bilo žal, če ne bi sprejel naše ponudbe, naj dokonča posel, ki ga je začel, še posebej v razmerah, ko uživa podporo upravnega odbora FFM, reprezentance in makedonske javnosti," je za Utrinski vesnik povedal predsednik zveze Haralampia Hadžiristeski.

Po zaključku kvalifikacijskega ciklusa za evropsko prvenstvo leta 2008 je Katanec po pisanju časnika zavrnil vodstvo Al Itihada iz Savdske Arabije, selekcijo Katarja, Bolgare, Madžare, ki so si zelo prizadevali, da bi ga dobili, in vsekakor Slovence.

Makedonski mediji o Katancu
O tem, da Katanec ostaja novi-stari vodja rdeče-rumenih, poročajo tudi drugi makedonski mediji. Skopski Večer na primer dodaja, da gre pričakovati, da bo najtesnejši sodelavec Katanca tako kot doslej Vujadin Stanojković. Predlog terminov in razpored tekmovanj za reprezentanco Makedonije je naredil prav Katanec in ta predlog je vodstvo FFM zastopalo na sestanku s predstavniki ekip iz 9. kvalifikacijske skupine za SP. Sestanek je bil 14. decembra v Amsterdamu.

Po tem razporedu se bo Makedonija na prvi tekmi v kvalifikacijah za SP 2010 srečala s Škotsko, in sicer 6. septembra v Skopju, štiri dni pozneje pa bo na mestnem stadionu gostovala selekcija Nizozemske, ki je nosilka in prva favoritinja v 9. skupini.

Slovenec je do konca ostal dosleden igri živcev, ki jo je sam narekoval, in natančno ob izteku tritedenskega roka, ki mu je bil na voljo za sprejetje svoje odločitve, v petek pozno popoldne sporočil FFM, da sprejema povabilo in da ostaja na čelu makedonske prve vrste, je o Katančevi odločitvi poročala makedonska televizija A1. Odločilna je bila očitno možnost, ki mu jo nudi FFM, da namreč živi v Sloveniji, v Makedoniji pa dela le v času pred reprezentančnimi tekmami.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

johndoe35
23. 12. 2007 13.31
Čisto prav je naredil Katanec da ni prišel v Slovenijo . Tako bo vsaj ostal legenda. Kot Boby Fisher v šahu. Za vedno bo ostal najboljši šahist, ker ni prišel in se je držal svojih načel.
kasiopeya
23. 12. 2007 09.01
bravo xxl.2005! se popolnoma strinjam. on hoče d bi se mu cela slovenija valala pod nogami pa ga neki prosila naj pride nazaj pha, kr dol nej ostane če to misl :P ne vem zakaj se sploh še trudjo s tem da bi pršou nazaj? rajš naj ta čas prošenja porabijo za iskanje bojlšega trenerja :P
xxl.2005@gmail.com
23. 12. 2007 08.41
Ogledalce: Katanec bo več zahteval od domačih. Pri tujcih je pa skromen. tvojproblem: Katanec je gospod? Mislim, da ne. Katanec je ena užaljena cmera, kot moj 3 letni otrok.
Mi?0
22. 12. 2007 23.39
luka.6000000 | 22.12.2007 | 14:07 sem mislu da več dobi a 10000 ni dost da je doma pa da lahko uživa
pkranjc@siol.net
22. 12. 2007 21.19
Zahovič se ves čas glasi pa naklada nekaj, če ne serje po Domžalah, potem po Katancu... sam pa pojma nima o ničemer drugem, kot o igranju nogometa, to pa je že mimo. Sorry Zlatko, kot igralec si bil res "velik", a kot človek si pa ničla.
mc_burek@email.si
22. 12. 2007 19.08
sam zahovič je res pristn slovenc, in pol štajerci lublančanom pravjo čefurji :)))))))
slo_men@hotmail.com
22. 12. 2007 17.12
Za pričakovati je bilo, da bo Katanec zavrnil slovensko ponudbo za vodstvo slovenske nogometne reprezentance, saj je to po medijskem linču in škandalu izpred let tudi povedal (v Sloveniji ne bom več selektor).. Kot se mogoče nekaterim zdi čudno, nekateri to kar rečejo tudi mislijo in nekateri osebno dostojanstvo jemlejo resno in ne tako kot tu v Sloveniji, ko te če zmaguješ častijo kot boga, ko pa ne, te pa pribijejo na križ. Bil bi nor če bi sprejel to smešno ponudbo. Prej so ga nagnali, sedaj se pa klečeplazjo okoli njega in ga prosijo naj pride nazaj, ko vidijo, kakšen gnoj so nardil iz slovenskega nogometa.
bcesar@siol.net
22. 12. 2007 16.21
zahovič al pa zavrl je isti gnoj nič od nič od obeh
zdenko Pupaher
22. 12. 2007 15.13
vsaka cast G.KATANCU!!kapo dol in naj naprej tako dobro dela,nevem pa zakaj ga sedaj ZAHOVIC klice javno naj pride delat!!?to je smesno KATANEC JE GOSPOD,SPORTNIK IN CLOVEK!!Zahovic pa sportni direktor PROPADLEGA KLUBA ALI LEPSE KLUBA NA ROBU PROPADA!!TRENER JE ATA MOSTVA,ce ne spostujes trenerja ne spostujes tudi svojih starsev!!!KRATKO JEDERNATO
ocalnik
22. 12. 2007 14.43
Zahovič je v Mariboru športni direktor! Zahovič je preden se je preselil na mesto ŠD v Mariboru, kandidiral za mesto predsednika NZS, poleg tega je imel podporo vseh bivših igralcev zlate generacije, vendar so ga vodilni na NZS odjebali in dodelili Zavrlu še en mandat, tak da ne glumite tu gor kje je Zahovič. Najprej bo treba toto svijo rudija, kateri je že od leta 91 na čelu NZS lepo sterat in pripeljat sveže obraze in s tem nov način dela. Malo premislite preden začnete glumit take bedarije.
johndoe35
22. 12. 2007 14.21
Od makedoncev bi lahko dobil še več denarja če bi zahteval pa ni. Še en plus :)
mc_burek@email.si
22. 12. 2007 14.11
a zdej im je pa žov k ga ni več hehe.....kapo dol, model ej car, pač našim gnojem je zahovič več pomenu zdej pa vidte kaj je moštvo brez dobrega trenerja, k dobra ladja brez krmarja (titanik:)) ki s epotapla, in zato naš žogobrc propada
luka.6000000@gmail.com
22. 12. 2007 14.07
sem mislu da več dobi
nask
22. 12. 2007 14.05
Vse se plača, vse se vrača, oni prej tebe zaradi Zahoviča, zdej pa ti njih zaradi Makedoncev, kateri te spoštujejo in cenijo. Slovenska reprezentanca pa se naj zahvali Zahoviču, vodstvo mu je držalo štango, da je poskrbel za selektorjev odhod. Ja kje pa je sedaj Zahovič, saj je skoz govoril da je prav on najbolj sposoben?