Šport

'V gimnastiki neskončno uživam'

Ljubljana, 08. 05. 2006 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gimnastična zveza Slovenije je pripravila časten sprejem, na katerem je bil glavna zvezda Mitja Petkovšek.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Reuters

Gimnastična zveza Slovenije (GZS) v Ljubljani je pripravila časten sprejem za žensko in moško reprezentanco v športni gimnastiki, ki se je vrnila z evropskega prvenstva v grškem Volosu. Glavna zvezda sprejema je bil nov prvak stare celine na bradlji Mitja Petkovšek, ki se je v Grčiji še drugič v karieri zavihtel na evropski prestol, skupaj pa je po zlatu iz leta 2000, dveh srebrnih kolajnah (1998, 2002) in bronu (2005) osvojil že svojo peto kolajno na evropskih prvenstvih. Aljaž Pegan je po veliki napaki med sestavo na drogu osvojil sedmo mesto.


"Čestitam Mitji in Aljažu ter vsem ostalim, našim mladincem in mladinkam, ki so nastopili v Grčiji. Za mlade je bila to dobra izkušnja za tekmovanja v prihodnosti. Hkrati bi se rad zahvalil trenerjem in ostalim spremljevalcem. Mitja, ti pa veš - najboljši si -, letos nepremagan, od tebe pričakujemo še več. Aljaž, dvanajst let si že na vrhu, tudi letos si bil v finalu. Čeprav si malo dvomil, kaj se bo zgodilo, si bil uspešen in jaz mislim, da te le še nekaj mesecev loči, da boš tam kot nekoč, na vrhu, kjer smo te vajeni," je slovensko reprezentanco po končanem prvenstvu nagovoril predsednik GZS Klemen Bedenik.

Petkovšek ob vrnitvi v Slovenijo - tekmovalci so takoj z letališča prispeli na sprejem - ni mogel skriti navdušenja nad novim odličjem. "Ko sva z Aljažem že vedela, da sva v finalu, sva se na avtobusu pogovarjala, in ugotovila, da je majhna verjetnost, da ostanemo brez kolajne. Ampak lahko se kaj zgodi, tako kot se je Aljažu, lahko bi se tudi meni. Na srečo je bilo vse v redu in imamo novo kolajno," je dejal Petkovšek ter dodal: "Neverjeten občutek je, ko veš, da lahko vse premagaš. Dejstvo pa je, da jaz neskončno uživam v gimnastiki in da že z veseljem pričakujem nove tekme."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sodelujem@email.si
08. 05. 2006 20.20
kaj telovadnico. zaslužita si halo. sta ja najboljša športnika v samostojni sloveniji. vsaka jim čast. prava asa sta.