Šport

Uvodna rokometna odločitev

Stavanger, 17. 01. 2008 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Slovenski rokometaši bodo danes (18.15) proti Čehom odigrali uvodno preizkušnjo na letošnjem evropskem prvenstvu.

Miro Požun bo moral s svojimi fanti za napredovanje najprej premagati Čehe.
Miro Požun bo moral s svojimi fanti za napredovanje najprej premagati Čehe. FOTO: Damjan Žibert

V norveškem mestu Stavanger je vremenska situacija podobna kot v Londonu. Preko celega dneva namreč dežuje, a to vsaj zaenkrat ne vpliva na razpoloženje izbrancev selektorja Mira Požuna. Slovenci pa že nocoj igrajo morebiti celo odločilno tekmo prvenstva Stare celine, saj bi si z zmago bržkone zagotovili nastop v nadaljevanju tekmovanja.

V kolikor bi proti Čehom izgubili, pa se utegne njihova situacija zelo zaplesti. Papirnato sta namreč druga predstavnika (Poljska, Hrvaška) predtekmovalne skupine A močnejša od nekdanjih „srebrnih vitezov“, tako da bi lahko bil že uvodni poraz usoden. Igralci iz dežele na sončni strani Alp so nastanjeni v hotelu Rica Forum, ki je od dvorane oddaljen nekaj deset metrov, vprašanje pa je, kako bo športni objekt izgledal jutri. Športni objekt v Stavangerju namreč sprejme 7000 obiskovalcev, na obračunu Slovenije in Češke pa bržkone ne bo zapolnjen.

Po poročanju naših virov s severa Evrope pa so Čehi prepričani v uspeh, saj naj bi češki legionar Tomas Reznicek (Gorenje Velenje) pred tekmo s Slovenci dejal, da gredo danes zagotvo na zmago, tudi na preostalih obračunih pa si želijo presenetiti nasprotnika.

Podobno kot v češkem pa razmišljajo tudi v slovenskem taboru, kjer se še kako zavedajo pomembnosti obračuna. Morebiti odločilno tekmo bosta sodila Nemca Lähme in Ullrich, ki v slovenskem taboru ne veljata za kdovekaj priljubljene delilce pravic. In še to; v Požunovi ekipi je zaenkrat zadosti kakovostnih vratarjev, zunanjih igralcev, kril in borcev na črti. Igralska križanka je torej sestavljena, a kaj ko Rokometna zveza Slovenije še vedno nima najbolj nujnega člena imenovanega tiskovni predstavnik.

Slovenski rokometaši na norveškem ne uživajo v dobri hrani, pač pa je jedilnik bolj žalosten.
Slovenski rokometaši na norveškem ne uživajo v dobri hrani, pač pa je jedilnik bolj žalosten. FOTO: Damjan Žibert

Skromno prehranjevanje

Na severu Evrope se stežka pohvalijo s pestro kulinarično ponudbo, saj največkrat za kosilo in večerjo na krožniku konča kar riba. Izjema ni niti Norveška in hotel slovenske reprezentance, kjer vsaj zaenkrat hrana ni najboljša. Morebiti bi lahko pred tako velikim tekmovanjem pričakovali, da bodo šefi reprezentance ob posvetovanju z zdravnikom sestavili priložnostne jedilnike, saj ni nujno, da so prav vsi igralci navdušeni nad morsko hrano.

Press škatla

Slovenski novinarji na severu Evrope so z manjšo grenkobo sprejeli pogoje za delo, saj so jim Norvežani namesto press centra uredili nekakšno malo sobico, a na njihovo srečo zaenkrat ne gre pričakovati posebnega navala novinarjev. Poleg Slovencev so namreč v Stavangerju zgolj še hrvaški predstavniki sedme sile, iz Poljske in Češke pa organizatorji ne pričakujejo prevelikega navala.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

POVEMRESNICO
17. 01. 2008 17.23
Upajmo da res ne bo prehrana kriva za eventuelne slabe rezultate.Sevada pa danes pričakujemo zmago,pa četudi se bo treba "tepsti" na igrišču.Vsi skupaj pa lahko le upamo na zmago,da bo potem tudi Požun lažje in mirneje zadihal.Držimo pesti za fante saj kljub vsemu predstavljajo Slovenijo.Račune pa bomo upam delali po koncu prvenstva.Beseda UPAJMO pa je namenoma večkrat uporabljema saj v naši reprezentanci ni nič več sigurno.
doki007@email.si
17. 01. 2008 12.40
ha ha ,...zgodovina se ponavlja ,...!! ---
nemejugat
17. 01. 2008 11.16
Upajmo, pa res upajmo in držimo pesti, da ne bodo bili eventualni slabi obroki z ribami in rakci krivi za kakšne še ne videne porazne igre.