Šport

Uvertura za Ligo prvakov

Velenje, 05. 02. 2008 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Rokometni derbi med Gorenjem in Celjem bo zadnja preizkušnja za obe moštvi, ki konec tedna nadaljujeta z igranjem v Ligi prvakov.

Drago Vuković bo izpustil derbi s Celjem.
Drago Vuković bo izpustil derbi s Celjem. FOTO: Slavko Kolar

Velenjska Rdeča dvorana bo vnovič pretesna za vse ljubitelje rokometa. V Šaleški dolini se bosta za točke po reprezentančnem premoru udarila velenjsko Gorenje in Celje Pivovarna Laško. Pred obračunom slovenskih predstavnikov v Ligi prvakov pa imata oba šefa stroke precej težav s poškodbami nosilcev igre. Posebej bodeta v oči izostanka Hrvatov - levega zunanjega Draga Vukovića (Gorenje Velenje) in krožnega napadalca Renata Sulića (Celje Pivovarna Laško).

Kljub temu da ena izmed najboljših tujcev v slovenski rokometni druščini ne bosta igrala, pa derbi ne bo izostal. Hkrati bosta Ivica Obrvan in Slavko Ivezič lahko videla, kakšna je pripravljenost moštva pred nadaljevanjem Lige prvakov. V Velenju bo namreč že konec tedna gostoval španski Ciudad Real, medtem ko bodo Celjani gostili madžarski Pick iz Szegeda.

Mirsad Terzić (v sredini) bo eden ključnih celjskih mož na večnem derbiju.
Mirsad Terzić (v sredini) bo eden ključnih celjskih mož na večnem derbiju. FOTO: Slavko Kolar

Navijaški obračun

Na pustni torek se bosta v glasnosti pomerili tudi obe navijaški skupini. Domačine bodo bodrili Šaleški graščaki in Coma boysi, medtem ko bodo za rumeno-zelene pivovarje grla „napenjali“ Florijani. To pa ni edini obračun, ki mu bodo priča ljubitelji rokometa, saj bo konec koncev na sporedu tudi obračun obeh fizioterapevtov; na velenjski strani bo namreč igralcem pomagal Mile Maksimovič, medtem ko je za zdravstveno stanje aktualnih državnih in pokalnih zmagovalcev zadolžen njegov sin Miri.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veteran71@email.si
05. 02. 2008 08.36
zdej k ni Vukovića ma gorenje vsaj neki možnosti k ta kmet itak sam solira, pa procent meta ma okol 10%