Šport

Ustvarjena tekmovalna kulisa

Pokljuka, 12. 12. 2007 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V četrtek se na Pokljuki začenja biatlonski vikend. Organizatorjem je uspelo pripraviti vse za kakovostno izpeljavo tekem.

Prireditveni prostor, kjer bodo najboljši biatlonci z vsega sveta lovili odličja, je pripravljen. S tem so se na torkovem večernem sestanku strinjali tudi vsi prvi možje 35 reprezentanc udeleženk. Nemška televizijska hiša, ki bo po naših podatkih skrbela za neposredni prenos in sliko z Rudnega polja pošiljala po vsem svetu, je z zadnjimi popravki ugotovila, da je zapadli sneg rešil njihove skrbi, saj je ustvarjena belina več kot primerna za dobre kadre.

Celotna delegacija Mednarodne biatlonske zveze (IBU) z nestrpnostjo pričakuje prvi tekmovalni dan, ko bo Pokljuka dobila tekmovalno podobo, na tribunah pa naj bi bilo več navijačev kot v minulih letih.

Razlogi za to so jasni, saj Slovenci predvsem po dobrih dosežkih Teje Gregorin na prvih treh letošnjih preizkušnjah upravičeno pričakujejo dober rezultat. Tako med prireditelji tekme že padajo prve stave in malokdo razmišlja o slabšem dosežku. Nekateri jo vidijo celo na stopničkah, zagotovo pa bo tokrat lažje tekla in streljala, saj je iz domačega Ihana najavljen prihod nekaj deset navijačev, ki jih na dosedanjih preizkušnjah ni bilo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sfinga2004@yahoo.com
12. 12. 2007 09.30