Šport

Uspešen začetek Srebotnikove

Auckland/Gold Coast, 02. 01. 2006 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska tenisačica Katarina Srebotnik je novo sezono začela z zmago, uspešno se je vrnila Martina Hingis.

Katarina Srebotnik: Uspešno v novo sezono
Katarina Srebotnik: Uspešno v novo sezono FOTO: Reuters

Edina slovenska predstavnica na turnirjih profesionalnih igralk tenisa Katarina Srebotnik je uspešno začel novo sezono. Na turnirju v Aucklandu (145.000 ameriških dolarjev nagradnega sklada), kjer je lani zmagala tako med posameznicami kot dvojicami, je v prvem krogu premagala Grkinjo Eleni Danilidu s 7:5, 4:6 in 6:3.

Prireditelji turnirja so prvi dan tekmovanj spravili pod streho le tri dvoboje, nato pa so morali zaradi močnega vetra prekiniti spored.

Velenjčanka, ki na turnirju dvojic nastopa z Japonko Šinobe Asagoe (v prvem krogu bosta igrali z Mariborčanko Tino Križan in Američanko Jennifer Russell), se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja med Američanko Jameo Jackson ter eno izmed uspešnih tekmovalk v kvalifikacijah.

Hingisova odigrala za osem

Martini Hingis je vrnitev uspela
Martini Hingis je vrnitev uspela FOTO: Reuters

Martina Hingis, petkratna zmagovalka turnirjev za veliki slam, se je po triletni odsotnosti zmagoslavno vrnila v tekmovalne arene. V prvem dvoboju na turnirju v Gold Coastu je premagala Venezuelko Mario Vento Kabchi s 6:2 in 6:1. Svoji igri je dala osem točk od desetih možnih.

"Bila sem malce nervozna, toda hitro sem spoznala, da mi nasprotnica ne bo kos, tako da sem nato prav uživala v igri. Skupna ocena je osem, čeprav sem na trenutke igrala tudi za deset," je dejala 25-letna Hingisova, ki je pred tremi leti napovedala konec kariere zaradi kroničnih težav s poškodbo stopala.

Švicarka je po mnenju teniških strokovnjakov vidno spremenila svojo igro. Udarci iz osnovne črte so precej močnejši kot pred tremi leti, izboljšala je tudi servis. Vprašanje je le, kako bo telo, ki tri leta ni bilo vajeno ekstremnih naporov, zdržalo visoke temperature in konstantno igranje na turnirjih. Prihodnji teden jo čaka nastop v Sydneyju, nato pa še prvi grand slam sezone v Melbournu.

SORODNI ČLANKI