Šport

Union Olimpija hrepeni po Tivoliju

Ljubljana, 16. 11. 2007 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jure Zorčič
Komentarji
0

Košarkarji Uniona Olimpije na evroligaških gostovanjih ne blestijo, v Sieni in Kaunasu so skupno izgubili kar s 47 točkami razlike.

Evroliga 2007/2008, Union Olimpija, štiri tekme, dve zmagi, dva poraza. Ljubljanski košarkarji so torej dvakrat zmagali v Tivoliju, padla sta evropska klubska velikana Olympiakos in CSKA, medtem ko je bila podoba Union Olimpije na dveh gostujočih tekmah zelo zaskrbljujoča, skorajda katastrofalna.

Zeleno-beli kapetan Marko Milič je bil proti Žalgirisu najboljši igralec Uniona Olimpije.
Zeleno-beli kapetan Marko Milič je bil proti Žalgirisu najboljši igralec Uniona Olimpije. FOTO: Reuters

Na tekmi 1. kroga v Evroligi je Union Olimpija proti Montepaschiju v Sieni izgubila kar z 52:80, v četrtek zvečer pa je moštvo trenerja Memija Bečiroviča sredi Litve doživelo novo ponižanje. Razigrani Žalgiris je nebogljene Ljubljančane z lahkoto ugnal z 19 točkami razlike (91:72), Union Olimpija pa si je tako na dveh gostovanjih skupno nabrala kar 47 točk negativne razlike v koših, kar seveda ni najbolj razveseljiv podatek za šefa tivolskega strokovnega štaba Bečiroviča.

Če sta bili zmagi proti Grkom in Moskovčanom naravnost sijajni, pa sta dvoboja proti Italijanom in Litvancem razgalila praktično vse slabosti igralcev in moštva ter žalostno pokazala tudi precej drugačno podobo tivolskega moštva.

Zmaga doma, poraz v gosteh

Najbolj zaskrbljujoče bi bilo, če bi Union Olimpija tudi v nadaljevanju sezone v igri tako zelo nihala, kot se je pokazalo na prvih štirih evroligaških tekmah, ki so tudi jasno nakazale, da bodo ljubljanski košarkarji v Tivoliju zmagovali precej lažje kot pa v gosteh. Že kakšen domači evroligaški poraz pa bi utegnil Union Olimpijo pahniti v zelo zapleten položaj v nadaljevanju sezone, predvsem pa bi ji zelo omejil možnosti za uvrstitev v drugi krog tekmovanja.

Evroligaška Union Olimpija v Tivoliju atraktivno zmaguje, v gosteh pa zaenkrat visoko izgublja.
Evroligaška Union Olimpija v Tivoliju atraktivno zmaguje, v gosteh pa zaenkrat visoko izgublja. FOTO: Damjan Žibert

Zadnja tekma proti Žalgirisu, ki sicer velja za eno izmed najbolj atraktivnih in učinkovitih evroligaških dvanajsteric, je Union Olimpijo pahnila tudi v zelo nepredvidljivo nadaljevanje sezone. Union Olimpija bi po tej nedorečeni formuli utegnila zmagovati doma ter potem izgubljati v gosteh, kar pa je v primeru zeleno-belega moštva lahko tudi pogubno.

Izkrivljena tivolska podoba

Trener Bečirovič enostavno nima toliko kakovostnih igralcev, da bi lahko moštvo mirneje zaplavalo proti koncu prvega dela sezone, kaj šele, da bi nastopi v Tivoliju Unionu Olimpiji stalno prinašali le (domače) zmage. Pravzaprav pa si o Unionu Olimpiji zaenkrat ne moremo ustvariti resnične tekmovalne in rezultatske podobe, dve zmagi na štirih tekmah pa sta vendarle rezultatski presežek, ki ga pred začetkom Evrolige ni pričakoval skorajda nihče.

Tivolski branilec Maurice Bailey v Kaunasu ni izpolnil pričakovanj strokovnega vodstva Union Olimpije.
Tivolski branilec Maurice Bailey v Kaunasu ni izpolnil pričakovanj strokovnega vodstva Union Olimpije. FOTO: Reuters

Zato ne bomo kar zlahka pozabili izjave, ki je pred začetkom tekmovalne sezone ušla trenerju Memiju Bečiroviču: „Videli boste, Union Olimpija bo letos hit v Evroligi.“ Priznati moramo, da se je prav to delno že zgodilo, le previsoka poraza v Toskani in Kaunasu sta iznakazila skorajda že idilično vzdušje, podobo in razigrano košarkarsko življenje v Tivoliju.
V soboto bo Union Olimpija v regionalni Ligi NLB gostovala v Splitu, Ljubljančane čaka zelo zahteven dvoboj proti nadarjenemu dalmatinskemu moštvu, že v sredo pa v Tivoli v 5. krogu Evriolige prihaja baskovska Tau Ceramica.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.