Šport

Tyson znova na tleh

Louisville, 31. 07. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nov povratek v ring, že 57. v poklicni karieri, je bil za Mikea Tysona usoden v četrti rundi.

Vrnitev v ring je Tysonu prinesla masten zaslužek, ne pa tudi zmage (foto: Reuters)
Vrnitev v ring je Tysonu prinesla masten zaslužek, ne pa tudi zmage (foto: Reuters) FOTO: Reuters

Nekoč živalsko natrenirani in praktično nepremagljivi ameriški boksar Mike Tyson je v noči na soboto še 57. v poklicni karieri stopil v boksarski ring. Odločitev, da se Železni Mike znova skusi v ringu, pa mu je prinesla nov poraz. Danny Williams, težkokatergornik iz Londona, je z dobrim boksom in posledičnim knockoutom v četrti rundi pred 18.000 gledalci poskrbel za peti poraz nekdanjega svetovnega prvaka. 38-letnega Tysona je za nastop najverjetneje premamilo šest milijonov ameriških zelencev, obdržal naj bi sicer le dva, sedem let mlajši Williams, ki je ob treh porazih vpisal 32. zmago v karieri, pa se je moral zadovoljiti z 250.000 dolarji.

Čeprav je na začetku dobro kazalo Tysonu, ki je zadal nekaj precej trdih udarcev Williamsu, se je kmalu njegova taktika izkazala za neuspešno.

Nepredvidljivi Williams je Tysona presenetil s točo udarcev, ki so nekdanjega prvaka katapultirali v vrvi ograje ringa. Takega načina boksa in jeze smo bili ponavadi vajeni s Tysonove strani, sedaj pa se je izkazalo, da zna Železni Mike tudi sam podleči podobnim taktikam. Nekoč najhujši med najhujšimi je vse bolj podlegal WIlliamsonovi desnici in končal na tleh s krvavim obrazom. Vsi poskusi, da se znova postavi na noge, niso bili uspešni, zato se je dvoboj končal v 2 minuti in 51 sekund četrte runde.

Mike Tyson je po rafalu udarcev nasprotnika ostal brez boksarskih argumentov (foto: Reuters)
Mike Tyson je po rafalu udarcev nasprotnika ostal brez boksarskih argumentov (foto: Reuters) FOTO: Reuters

To je bil Tysonov prvi dvoboj po sedemnajstih mesecih, šele njegov drugi po tem, ko je izgubil proti Lennoxu Lewisu pred dvema letoma.

Železnemu Mikeu torej še en poskus, da bi obudil svojo zahajajočo kariero, ni uspel. Ponoven poraz očitno nakazuje, da se končuje določeno obdobje v težkokategornem boksu. Vse bolj pa je tudi jasno, da so najboljši časi, ko je Tyson nizal zmago za zmago in se obnašal, kot da je kralj boksarskega ringa, nepreklicno minili. Tudi Tysonov trener Freddie Roach je napovedal, da Mike po presenetljivem porazu proti Williamsu, razmišlja o upokojitvi.