Šport

Tyson se vrača v ring

Louisville, 30. 06. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slabo finančno stanje boksarskega prvaka Mike Tysona ga je prisililo do vrnitve v boksarski ring.

Nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Mike Tyson je potrdil, da se po 17 mesecih premora spet vrača v ring. Že 30. julija naj bi se 38-letni Tyson v Kentuckyju pomeril z Britancem Dannyjem Williamsom.

Da se bo težkokategornik vrnil v ring, je del strategije njegovih odvetnikov, s katero naj bi se globoko zadolženi boksar izkopal iz dolgov in povrnil večji del dolga, ki po nekaterih ocenah znaša že 38 milijonov ameriških dolarjev.

"Naredil bom vse, kar je v moji moči, da se izkopljem iz dolgov," je v Louisvilleu zbranim novinarjem sporočil Tyson: "Res je, da me dolgo ni bilo na sceni, kar mi ni preveč koristilo. Vendar sem se zdaj odločil in komaj že čakam, da se vrnem v ring. Strinjam se, da sem ena izmed najbolj neumnih oseb, kar jih poznam. Vendar bom svoje sanje o povratku le uresničil."

Če se ne bo popravil pri zapravljanju denarja, mu bo le to preprečilo manj veselo stanje na računu(Foto: Reuters)
Če se ne bo popravil pri zapravljanju denarja, mu bo le to preprečilo manj veselo stanje na računu(Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Tyson se je zadnjič boril v ringu februarja leta 2003, ko je po vsega 49 sekundah dvoboja že v prvi rundi knockoutiral rojaka Clifforda Etienna in dosegel svojo 50. zmago (od tega jih je 44 dosegel s knockoutom, ter štiri poraze).

"Za ta dvoboj se intenzivno pripravljam že nekaj mesecev, vi novinarji pa boste lahko že konec julija ugotovili, ali sem še vedno v pravi formi," je sklenil kontroverzni boksar, ki je nekaj časa preživel v zaporu zaradi posilstva.

Velik del njegovega 38 milijonov dolarjev visokega dolga zahteva njegova nekdanja žena Monica Turner, dobršen del pa dolguje ameriški davčni upravi.