Šport

Tyson odpovedal dvoboj

Las Vegas, 18. 02. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški boksar v supertežki kategoriji Mike Tyson je zaradi bolezni odpovedal dvoboj z rojakom Cliffordom Etienneom. Železni Mike bi moral z Etiennom prekrižati pesti v Memphisu, vendar je kontroverzni ameriški boksar zbolel za gripo.

Mike Tyson
Mike Tyson FOTO: Reuters

Za Tysona bi bil sobotni dvoboj z Etiennom prvi po lanskem junijskem porazu z Britancem Lennoxom Lewisom. Po besedah lokalnega promotorja Briana Younga je odpovedan dvoboj najbolj razžalostil njegove privržence, saj so že pred časom prodali 10.700 vstopnic, dvorana v Memphisu pa sprejme okoli 15.000 gledalcev.

Tysonov menedžer Shelly Finkel se je navzlic bolezni svojega varovanca močno prizadeval za dvoboj s Etiennom, vendar je po dveh dnevih Tysonove odsotnosti z vadbe boksarski spektakel dokončno odpovedal. Po besedah trenerja Freddieja Roacha in zdravniške ekipe je bolezen močno oslabila ameriškega boksarja, odločitev pa je zato povsem razumljiva. "Žal mi je za navijače v Memphisu in po celem svetu. Nisem stoodstotno pripravljen in ne morem pokazati vsega kar zmorem. zadnjih pet dni sem preležal v postelji. Upam, da se bomo kmalu dogovorili za nov termin," pa je pristavil Tyson, ki je bržkone sam kriv za bolezen. Prejšnji teden si je dal tetovirati simbol afriškega bojevnika in pri tem staknil infekcijo.