Šport

Tyson napovedal slovo

Washington, 12. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mike Tyson je po izgubljenem dvoboju s Kevinom McBrideom razočaran povedal, da je bil to njegov zadnji nastop v ringu.

Sinočnji dvoboj Tyson-McBride se je zaključil v šesti rundi, ko je izmučeni Tyson poskušal z zadnjimi močmi premagati Irca, vendar mu to ni uspelo. 38-letni Tyson je obsedel v kotu ringa z besedami: "Občutek imam, kot da bi bil star 120 let."

Mož, ki je nekoč veljal za najnevarnejšega na planetu, po šesti rundi ni hotel nadaljevati dvoboja (Foto: Reuters)
Mož, ki je nekoč veljal za najnevarnejšega na planetu, po šesti rundi ni hotel nadaljevati dvoboja (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Kevin McBride je za sinočni dvoboj dobil 150.000 dolarjev, temnopolti boksar pa kar 5 milijonov. Po porazu je novinarjem povedal: "Nimam več želodca za to, zato najverjetneje ne bom več boksal."

Izmučeni Mike
Izmučeni Mike FOTO: Reuters

"Železni Mike" je na dosedanjih šestinpetdesetih dvobojih dosegel 50 zmag (44 s "knockoutom") in doživel šest porazov, v zadnjih treh letih pa je na štirih dvobojih kar trikrat izgubil.

Tysonova poklicna kariera je bila na vrhuncu v drugi polovici osemdesetih in v prvi polovici devetdesetih let minulega stoletja. Leta 1986 je po zmagi nad Trevorjem Berbickom s komaj dvajsetimi leti postal najmlajši svetovni prvak v supertežki kategoriji, navzlic številnim zasebnim in športnim aferam v njegovem življenju - med drugim je odgriznil del uhlja Evanderju Holyfieldu - pa ga strokovnjaki uvrščajo med največje boksarje na svetu.

Tysonovo kariero so spremljali številni škandali, zaradi spora z zelo znanim menedžerjem Donom Kingom pa je skoraj obubožal.