Šport

Trenira kljub bolečinam

Ljubljana, 18. 01. 2007 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pregled s CT je pokazal, da slovenski telovadec Aljaž Pegan nima počene kosti, kljub temu bolečina noče popustiti.

Pegan bo s treningi nadaljeval kljub hudim bolečinam
Pegan bo s treningi nadaljeval kljub hudim bolečinam FOTO: POP TV

Po pregledu s CT je Pegan sporočil: "Vse je na svojem mestu in tako, kot mora biti. Pregled k sreči ni pokazal zloma kosti, a bolečine nočejo in nočejo popustiti. Kljub rednemu obiskovanju terapij za zdaj te še nimajo pravega učinka, zato mi ne preostane drugega, kot da se sprijaznim z bolečinami in skušam normalno trenirati naprej, kolikor se bo dalo ter upam na izboljšanje."

Spomnimo:

Sreča v nesreči je vsaj to, da se mi je to pripetilo ravno v tem zimskem času, ko ni tekem. Vendar je to žal ravno čas za učenje novih elementov in prvin. Te bom moral vključiti v sestavo za novo sezono, katere vrhunec bo septembrsko svetovno prvenstvo v Stuttgartu. Tam se bodo namreč delile tudi vstopnice za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu. Aljaž Pegan

Potem ko je telovadcu Mitji Petkovšku poškodba prstov novembra lani preprečila nastop na svetovnem prvenstvu v Aarhusu, kjer je bil sicer prvi favorit za zmago na bradlji, je minuli teden na urgenci pristal še Pegan. Zaradi bolečin v ramenskem predelu je tožil že pred decembrskim velikim finalom svetovnega pokala dveh sezon v Sao Paulu, kjer je uspešno sezono kronal še z bronom na drogu, po vrnitvi domov pa so v Kliničnem centru ugotovili, da ima izpahnjeno ključnico.

Pegan se pripravlja na novo sezono, katere vrhunec bo septembrsko svetovno prvenstvo v Stuttgartu
Pegan se pripravlja na novo sezono, katere vrhunec bo septembrsko svetovno prvenstvo v Stuttgartu FOTO: Reuters

"Vse skupaj me je tako močno bolelo, da sem moral na urgenco. Tam so ugotovili, da imam izpahnjeno ključnico in da bi morale bolečine ob predpisanem počitku popustiti nekje v 14 dneh. Dva tedna sta že minila, pa še ni nič bolje in obstaja sum, da imam počeno kost. Pridno hodim na terapije, vendar bo več znano prihodnji teden, ko me čaka CT, po katerem se bodo zdravniki lahko z gotovostjo prepričali, kaj je sploh narobe," je minuli teden dejal Pegan, ki je tako vse od vrnitve iz Brazilije bolj ali manj miroval, saj na treningih večjega dela prvin iz sestave tako in tako ne more izvajati.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.