Šport

Trener kaže sredinec

Madrid, 15. 01. 2007 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

David Beckham želi predčasno zapustiti madridski Real, trener Fabio Capello pa navijačem kaže sredinec.

Fabio Capello je dal navijačem jasno vedeti, da mu niso všeč
Fabio Capello je dal navijačem jasno vedeti, da mu niso všeč FOTO: Reuters

Trener madridskega Reala Fabio Capello ne more in ne more najti skupnega jezika z navijači. Čeprav so njegovi varovanci v zadnji tekmi španskega prvenstva premagali Zaragozo in na drugem mestu lestvice ujeli Barcelono, se strasti niso pomirile. Ob odhodu z igrišča se je zato Capello obrnil proti tribunam in navijačem galaktikov pokazal sredinec.

Na novinarski konferenci takoj zatem je priznal krivdo. "Rad bi se opravičil za to, kar sem naredil. Namenjeno je bilo dvema osebama, ki sta me ves čas žalili. Toda kot trener Reala se opravičujem," je dejal.

Nepriljubljen trener

Capellu očitajo slabe rezultate, številni Realovi pristaši se ne strinjajo niti s tem, da pogosto pušča največje zvezdnike na klopi. To se je dogajalo tudi Angležu Davidu Beckhamu, ki je sezono večinoma presedel.

Beckham je svoje soigralce spremljal s tribun
Beckham je svoje soigralce spremljal s tribun FOTO: Reuters

Beckham je že podpisal pogodbo z novim klubom, losangeleškim Galaxyjem, ki mu bo v petih letih navrgla kar 250 milijonov dolarjev, torej milijon na teden. Za zdaj še velja, da se bo v Združene države preselil avgusta, čeprav si prizadeva za predčasno prekinitev pogodbe s španskimi delodajalci. "Kot vem, Beckhamovi odvetniki poskušajo zagotoviti možnost sporazumnega odhoda iz Reala. Prestopne klavzule ne zmoremo plačati," je dejal komisar ameriške nogometne lige MSL Don Garber.

Čez lužo se sezona začenja aprila, Beckhama pa pogodba z Realom veže do junija. V kraljevem klubu so mu dali jasno vedeti, da ne bo več dobil priložnosti na igrišču.

Capello pravi, da so se za to odločili skupaj z njegovim pomočnikom Francom Baldinijem in športnim direktorjem kluba Predragom Mijatovićem. Na vprašanje, ali ni tudi on pred desetimi leti obljubil zvestobo Milanu, ko ga je pogodba še vezala na Real, je odgovoril ostro: "Razlika je v tem, da se ameriška liga začenja aprila, moja pa se ni. Sam sem z odločitvijo najprej seznanil predsednika kluba in tudi to je drugače. Poleg tega pogodbe nisem dejansko poklical," je dejal. Nato pa je z besedami: "Mislim, da smo dovolj govorili o Beckhamu," ustavil naval novinarskih vprašanj.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.