Šport

'Težko bom opral svoje ime'

Chicago, 08. 08. 2006 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zmagovalec Toura Floyd Landis, ki je bil pozitiven na dopinškem testu, pravi, da bo težko dokazal nedolžnost.

Landis trdi, da ni jemal nedovoljenih substanc.
Landis trdi, da ni jemal nedovoljenih substanc. FOTO: Reuters

Ameriški kolesar Floyd Landis, ki je bil pozitiven na dopinškem testu med letošnjo kolesarsko dirko po Franciji, meni, da ima zelo malo možnosti, da bi dokazal svojo nedolžnost.

"Po dosedanjem poteku dogajanja mislim, da bo to skorajda nemogoče. A kljub vsemu upam, da mi bo uspelo," pravi zmagovalec Toura, ki pa bo moral prvo mesto prepustiti Špancu Oscarju Pereiru.

Tridesetletni Landis, ki bo tako prvi kolesar v zgodovini dirke po Franciji, ki mu bodo zaradi dokazanega jemanja nedovoljenih poživil odvzeli zmago na Touru, je prepričan, da Mednarodna kolesarska zveza (UCI) ni ravnala pravilno, saj so za pozitiven dopinški test novinarji izvedeli prej kot kolesar sam: "Zato se nisem mogel zagovarjati. Možnosti za pozitiven test je ogromno, vsekakor pa nisem jemal nedovoljenih substanc. Kot trening za Tour sem prevozil 20.000 kilometrov, zmagal na treh dirkah in bil med samo dirko osemkrat testiran. Le en test je pokazal nedovoljeno raven testosterona."

Švicarsko poklicno kolesarko moštvo Phonak je z Landisom takoj po objavljenih pozitivnih rezultatih dopinškega preizkusa prekinilo pogodbo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tralalalala123432
09. 08. 2006 09.01
ma kaj se ta ladis bebca dela , k itak se vej da vsi kolesrji jedo, sam zgleda je bil ta dan mal preveč lačen pa je preveč pojjedu.