Šport

Terry namesto Beckhama

London, 10. 08. 2006 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

John Terry je nasledil Davida Beckhama na mestu kapetana angleške reprezentance.

Novi selektor angleške nogometne selekcije Steve McClaren je izbral novega katepana. Namesto Davida Beckhama, ki se je po porazu Anglije v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Portugalski odpovedal častni nalogi, bo kapetanski trak odslej nosil 25-letni John Terry.

John Terry je od leta 2003 tudi kapetan Chelsea
John Terry je od leta 2003 tudi kapetan Chelsea FOTO: Reuters

"Izbira kapetana je ena najpomembnejših nalog vsakega selektorja. Prepričan sem, da je Anglija z Johnom Terryjem dobila pravega moža za to nalogo in da bo Terry postal eden najboljših kapetanov v zgodovini angleškega nogometa. Terry združuje vse, kar potrebuje dober kapetan: vodstvene sposobnosti, avtoriteto, pogum, znanje, taktične spretnosti, predvsem pa se ne zna spijazniti z manj kot prvim mestom," je dejal McClaren.

John Terry, od 2003 tudi kapetan Chelsea, s katerim je dvakrat postal prvak Anglije, je v bitki za kapetanske naloge premagal Stevena Gerrarda, katerega je McClaren imenoval za podkapetana. "Za vsakega nogometaša je kapetanski trak velika nagrada in obveza hkrati, predstavljati svojo državo pa je še toliko bolj častno," je dejal Terry.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.