Šport

Švicar spet v stari formi

Šanghaj, 14. 11. 2007 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Roger Federer se je pobral po uvodnem porazu na mastersu in gladko premagal Rusa Nikolaja Davidenka.

Federer je dobil nagrado za najboljšega tenisača v iztekajoči se sezoni.
Federer je dobil nagrado za najboljšega tenisača v iztekajoči se sezoni. FOTO: Reuters

Teniški masters v Šanghaju najboljših osmih igralcev se za najboljšega igralca na svetu Rogerja Federerja ni začel po pričakovanjih. Švicar je v rdeči skupini presenetljivo izgubil proti Fernandu Gonzalezu in je v drugem dvoboju moral zmagati, če je želel razmišljati o preboju v zaključne boje.

K motivaciji je pomagala tudi nagrada za najboljšega tenisača iztekajoče se sezone, ki mu jo je podelil ATP. Federer je dvoboj proti Rusu Nikolaju Davidenku odigral praktično brez napake in po uri in pol slavil gladko v dveh nizih.

Andy Roddick je na mastersu zabeležil še drugo zmago.
Andy Roddick je na mastersu zabeležil še drugo zmago. FOTO: Reuters

V drugem dvoboju rdeče skupine si je drugo zmago in napredovanje v polfinale zagotovil Američan Andy Roddick. Še hitreje kot Federer, v pičlih 65 minutah je v dveh nizih opravil s Čilencem Fernandom Gonzalesom.

Od končnice tekmovanja se je v zlati skupini že poslovil Srb Novak Đoković, ki je včeraj izgubil še drugo zaporedno srečanje in ostal brez možnosti za uvrstitev v polfinale. V tej skupini je na prvem mestu presenetljivo Španec David Ferrer, ki je včeraj premagal drugega nosilca Rafaela Nadala in ima dve zmagi.


Izida:
rdeča skupina:
Roger Federer (Švi) - Nikolaj Davidenko (Rus) 6:4, 6:3
Andy Roddick (ZDA) - Fernando Gonzalez (Čil) 6:1, 6:4

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.