Šport

Svetovni podprvak doma

Brnik, 29. 08. 2007 22.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Osake se je s srebrom okoli vratu vrnil Primož Kozmus. Na letališču ga je pričakala množica navijačev.

Primoža Kozmusa je na letališči priočakala okoli 400-glava množica
Primoža Kozmusa je na letališči priočakala okoli 400-glava množica FOTO: Dare Čekeliš
Prvi trenutki po koncu finala so bili malce neugodni, saj sem imel zlato medaljo skoraj v žepu. Toda ko sem stopil na zmagovalne stopničke, sem vendarle spoznal veličino uspeha. Pred odhodom na prvenstvo bi takoj 'podpisal' za srebrno medaljo. Primož Kozmus ob prihodu na letališče

Z enajstega svetovnega atletskega prvenstva v Osaki na Japonskem se je v domovino vrnila prva skupina slovenskih tekmovalcev. Na letališču Jožeta Pučnika je bil največje pozornosti deležen novi svetovni podprvak v metu kladiva Brežičan Primož Kozmus. "Trenutki slave so sladki in kratki, zato je treba trdo trenirati, da jih bo čim več," je med drugim povedal 27-letni Primož Kozmus.

Slovenskega atletskega junaka, katerega srebrna medalja spada med največje športne dosežke leta, je na letališču pričakalo približno 400 ljudi.

Primož Kozmus je 27. avgusta stopil na drugo stopničko zmagovalnega odra v Osaki. Z metom kladiva 82,29 m je dosegel najboljšo slovensko uvrstitev v zgodovini SP. V finalu je vodil skoraj uro in pol, preden mu je zlato medaljo z zadnjim metom odvzel Belorus Ivan Tihon (83,63 m). Tretje mesto je osvojil Slovak Libor Charfreitag (81,60 m).

Na letališču se je trlo navijačev.
Na letališču se je trlo navijačev. FOTO: Dare Čekeliš

Sprejema na letališču se je udeležil tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Peter Kukovica. "Za nas je srebrna medalja vredna zlata. To je fenomenalen rezultat, na katerem smo trdo delali dve leti in pol. Ravnokar sem se vrnil iz Osake, kjer je Slovenija pravi hit. Čestitke prihajajo z vseh koncev sveta," je dejal Kukovica.

Miran Vodovnik je bil šesti v suvanju krogle.
Miran Vodovnik je bil šesti v suvanju krogle. FOTO: Dare Čekeliš

Poleg Primoža Kozmusa sta se v Slovenijo vrnila še Miran Vodovnik, šesti v suvanju krogle, ter Merlene Ottey. Oplotničan je že prvi dan svetovnega prvenstva začel bero odličnih slovenskih rezultatov v Osaki. Njegovo šesto mesto so v prihodnjih dneh nadgradili Primož Kozmus, Brigita Langerholc s petim mestom v teku na 800 metrov ter Matic Osovnikar s sedmim mestom v finalu teka na 100 metrov. V petek ob 12.30 po slovenskem času jo lahko dopolni še Marija Šestak, ki bo nastopila v finalu troskoka.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nipomembno
30. 08. 2007 08.08
odličen sprejem v brežicah, vzdušje je bilo odlično! vsaka čast kozmusu in brežičanom za tak sprejem....
HypoSLO
30. 08. 2007 02.50
Vsaka čast, care. Upam, da si zadovoljen z našim sprejemom tako na letališču kot tudi v Brež'cah. Obljubljamo ti, da te bomo ob podobnih rezultatih vedno z veseljem prišli pričakati.