Šport

Šušteršič četrti

Bad Gastein, 21. 12. 2006 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na paralelnem slalomu za SP deskarjev je zmagal Simon Schoch. Naš najboljši je bil Šušteršič na 4. mestu.

Pri dekletih je bila najboljša Avstrijka Doresia Krings
Pri dekletih je bila najboljša Avstrijka Doresia Krings FOTO: Reuters

Olimpijski podprvak Švicar Simon Schoch je zmagovalec drugega paralelnega slaloma za svetovni pokal deskarjev na snegu v Bad Gasteinu. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Roland Haldi, ki je s tem dosegel uspeh kariere, tretje mesto pa je osvojil Kanadčan Jasey Jay Anderson.

Svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu je s četrtim mestom izenačil Izidor Šušteršič, ki je med drugimi v osmini finala izločil tudi najboljšega po kvalifikacijah, rojaka Roka Flandra, slednji se je danes moral zadovoljiti z devetim mestom.

Rok Marguč in Dejan Košir sta bila za finale prepočasna, na koncu sta se morala zadovoljiti s 23. oziroma 26. mestom.

Uspehi slovenskih deskarjev se nadaljujejo. Izidor Šušteršič je izenačil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, četrti je bil že pred desetimi dnevi v Italiji, a takrat v paralelnem veleslalomu. Tokrat je do uspeha prišel tudi po zaslugi Flandra. Slednji je držal obljubo po prvi tekmi in v kvalifikacijah nastopil na vso moč, posledica je bil najhitrejši čas in vsaj navidez odlično izhodišče.

S tem se je v osmini finala izognil najboljšim, a verjetno ni slutil, da bo izpadel že v prvem krogu dvobojev in da bo zanj usoden rojak, ki se je iz kvalifikacij prebil skozi šivankino uho, saj je dosegel 16. čas. A presenečenje se je zgodilo, in sicer zaradi vnovične hude napake Flandra, zaradi katere je končal v snegu. Medvodčan je nato premagal še Avstrijca Avstrijca Alexandra Maierja, brata alpskega smučarja Hermanna, v polfinalu pa je bil zanj usoden Švicar Roland Haldi. Pozneje ga je v dvoboju za tretje mesto premagal še Kanadčan Jasey Jay Anderson.

Svetovni pokal v alpskih disciplinah, v katerem je Flander še vedno trdno na tretjem mestu, Šušteršič pa je 12., se bo nadaljeval šele 28. januarja v švicarskem Nendazu (paralelni slalom, zaradi uspehov v letošnji sezoni s šestimi slovenskimi predstavniki), pred tem pa se bodo najboljši deskarji merili na svetovnem prvenstvu v švicarski Arosi.

Avstrijska zmaga pri ženskah

Pri dekletih je bila najboljša Avstrijka Doresia Krings, ki je v finalu premagala še eno Avstrijko Heidi Neururer, tretja je bila Kanadčanka Julie Pomagalski. Edina slovenska predstavnika Glorija Kotnik je zasedla 37. mesto.

Izidi:

Moški:
1. Simon Schoch (Švi)
2. Roland Haldi (Švi)
3. Jasey Jay Anderson (Kan)
4. Izidor Šušteršič (Slo)
5. Matthew Morison (Kan)
6. Sigi Grabner (Avt)
7. Manuel Veith (Avt)
8. Alexander Maier (Avt)
9. Rok Flander (Slo)
10. Patrick Bussler (Nem)
...
23. Rok Marguč (Slo)
26. Dejan Košir (Slo)

Ženske:
1. Doresia Krings (Avt)
2. Heidi Neururer (Avt)
3. Julie Pomagalski (Fra)
4. Svetlana Boldikova (Rus)
5. Heidi Krings (Avt)
6. Isabella Dal Balcon (Ita)
7. Tomoka Takeuči (Jap)
8. Aprilia Hagglof (Šve)
9. Doris Guenther (Avt)
10. Amelie Kober (Nem)
...
37. Glorija Kotnik (Slo)


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.