Šport

Sulić z resno poškodbo

Celje, 31. 01. 2008 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Krožni napadalec CP Laško se je iz EP vrnil hudo poškodovan. Trebušni hematom pomeni za Rečana daljši počitek.

Hrvat Renato Sulić (z žogo) se je poškodoval na polfinalni tekmi evropskega prvenstva proti Francozom.
Hrvat Renato Sulić (z žogo) se je poškodoval na polfinalni tekmi evropskega prvenstva proti Francozom. FOTO: Reuters

Pred dnevi so predstavniki večjih evropskih klubov na zasedanju GCH (Group Club Handball) "napadli“ Evropsko rokometno zvezo (EHF), saj zahtevajo ustrezno zavarovanje za klubske igralce med igranjem na prvenstvu Stare celine. Krovna evropska rokometna federacija je klubom ugodila, lep primer hudo poškodovanega igralca pa imajo v Celju.

Enemu izmed nosilcev celjske igre, krožnemu napadalcu Renatu Suliću, se je po prejetem udarcu med tekmo evropskega prvenstva naredil velik hematom. "Po pregledu pri zdravniku v Reki so mi v izvid zapisali, da je velikost hematoma 4,5 x 3,5 centimetra, tako da se mi ne piše nič dobrega. Če bi imel tako velik strdek nekje na nogi, je to drugo, na trebuhu pa je zgodba veliko bolj zapletena,“ je za 24ur.com dejal krožni napadalec, ki je pred nekaj tedni tudi podaljšal pogodbo s celjskim kolektivom.

Pred vrati pa je nadaljevanje rokometne Lige prvakov, kjer je prav Sulić eden ključnih mož trenerja Slavka Iveziča, ko gre za obrambne naloge. Nastala poškodba bi lahko nosilca srebrnega odličja z minulega evropskega prvenstva na Norveškem s terenov oddaljila tudi za mesec dni.

Harbok v Šrotovi križanki

Belorus Sergej Harbok (levo) naj bi se prihodnjo sezono vrnil v Celje.
Belorus Sergej Harbok (levo) naj bi se prihodnjo sezono vrnil v Celje. FOTO: Reuters

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško še ni pozabilo izjemnih predstav Sergeja Harboka. Belorus, ki danes brani barve bogatega nemškega kluba Rhein Neckar Löwen pa utegne že v prihodnji sezoni obleči dres slovenskih prvakov. Harbok je namreč v Nemčijo odšel predvsem, zato ker so mu šefi bogatega kluba, ki nadvse uspešno igra v Bundesligi, obljubili nemški potni list in super plačo.

Kar zadeva denar naj bi bilo v deželi aktualnih svetovnih prvakov vse v najlepšem redu, medtem ko na dokumente še čaka. Ob tem pa je vodstvo kluba iz Mannheima v kolektiv zvabilo nekatere kakovostne igralce (Karol Bielecki, Grzegorz Tkaczyk) in kot vse kaže bo za Harboka vse manj prostora v ekipi.

Tako sta se vnovič oglasila brata Bojan in Boško Šrot, ki bi rada za vsako ceno Belorusa vrnila v Celje. Spomnimo, da sta prav celjski župan in prvi mož pivovarne želela zadržati Harboka v Celju, ko je le-ta podpisal pogodbo z nemškim klubom. Po nam znanih informacijah si beloruski reprezentant nadvse želi vrnitve v Knežje mesto, naši viri pa trdijo, da naj bi 25-letnik zahteval identično pogodbo kot jo ima v Mannheimu. Po nam znanih informacijah Harbok letno zasluži nekaj več kot 200 tisoč evrov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lopata1
07. 03. 2009 20.36
Harbok bo premalo
warezovc@email.si
31. 01. 2008 08.59
Slaba novica. Sulić, upam da se bo vse lepo rešilo.
reno
31. 01. 2008 08.34
Upam, da se bo Harbok res vrnil!