Šport

Stopničke za Petkovška in Pegana

Moskva, 26. 05. 2006 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mitja Petkovšek je na svetovnem pokalu v Moskvi zmagal, Aljaž Pegan pa je zasedel tretje mesto.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Reuters
Naredil sem zares lepo vajo. Morda sicer ni bila tako brezhibna kot tista, s katero sem osvojil naslov evropskega prvaka, pa vendar zelo lepa. Za konec sem 'zalimal' tudi seskok in sem prezadovoljen! Mitja Petkovšek

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je na najlepši možni način sklenil spomladanski del sezone v športni gimnastiki - z novo zmago. Tudi na svetovnem pokalu v Moskvi je 'pometel' s konkurenco na bradlji in se z oceno okroglih 16 točk spet povzpel na najvišjo stopničko.

"Vesel sem, v bistvu ni moglo biti bolje," se je Petkovšek ozrl na letošnje leto, ki mu je prineslo toliko uspehov in z njimi veselja. "Srečen sem, da se je vse izteklo, kot se je, zdaj pa že komaj čakam malo počitka. Nato se bom v miru pripravil na jesenski del sezone ter natreniral beleja, da bo imela moja sestava višjo izhodiščno oceno. Prav v Gentu se je namreč izkazalo, da se Azijcem kdaj pa kdaj lahko posreči tudi tako težka sestava, ki ima za štiri desetinke točke višje izhodišče, kot ga imam sam," pravi Petkovšek.

Aljaž Pegan
Aljaž Pegan FOTO: Reuters

Dobro je nastopil tudi Aljaž Pegan na drogu, vendar je zaradi nekaj napak v sestavi prav tako svojo zadnjo tekmo pred poletnim premorom končal na tretjem mestu (15,35 točke).

Jah, nič ... Moja vaja je bila bolj tako - tako, v bistvu precej čudna. Lahko bi rekel, da sploh ni bila najbolj podobna moji pravi sestavi. Aljaž Pegan

"Kaj naj rečem? Še enkrat več se je izkazalo, da moraš v prvi vrsti sam dobro telovaditi, če želiš na sam vrh, ne pa se ukvarjati s tekmeci. Ker nisem naredil dvojnega podprijema ter sem na koncu pri seskoku naredil dodaten poskok, so mi sodniki znižali izhodišče za pol točke, na 5,9, in sem bil pač tretji. Očitno je, da vaja še ni dobro natrenirana," je razložil 31-letni Pegan, ki je imel pred nastopom sicer kar dober občutek, vendar, kot pravi, "v nogah" premalo ponovitev uspešnih celih vaj.

"Resda je bila zmaga zelo blizu, saj je zmagovalec, niti ne vem kdo, nek 'smrkav' Nemec, dobil zgolj desetinko točke višjo oceno, vendar sem si sam s slabšo izvedbo zaprl pot na vrh," se zaveda Pegan, ki je trdno odločen, da je s tekmo v ruski prestolnici končal pomladni del sezone. "Če se ozrem nazaj, lahko rečem, da sem zelo zadovoljen s to sezono. Nisem si namreč mislil, da bom tudi po uvedbi novega pravilnika že lahko tako kmalu zraven, pri koritu, v bistvu sem se bal, da mi spomladi sploh ne bo šlo. Zdaj vidim, da se da, vendar me do jesenskega svetovnega prvenstva čaka še veliko dela, saj bodo tudi tekmeci popravljali vaje in dodajali nove prvine," opozarja Pegan.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jungle@email.si
27. 05. 2006 09.44
BRAVO FANTA !!!! vidva sta naša najboljša športnika in po vajinih uspehih, bi se mogli tudi drugi zgledovat, ...kar tako naprej....vsi moramo vedet, da je to šport, kjer je potrebno veliko dela, treningov in odrekanj......