Šport

Stanovnik 23., Merhar že doma

Ouarzazate, 10. 01. 2007 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španec Pujol med motoristi in njegov rojak Sainz med avtomobilisti sta prva končala peto etapo relija Dakar.

Miran Stanovnik na startu
Miran Stanovnik na startu FOTO: Bor Dobrin
Reli se bo v četrtek nadaljeval z najdaljšo etapo letošnje trase, saj bo na sporedu 817 kilometrov dolga preizkušnja od Tan Tana do Zouerata, kjer bodo vozniki svoje moči merili na 394 kilometrov dolgi specialni preizkušnji.

Peta etapa od Quarzazateja do Tan Tana v Maroku v skupni dolžini 768 kilometrov naj bi po zagotovilih organizatorja predstavljala Dakar v malem. Zato ni čudno, da so v ospredju izkušeni dirkači. Med motoristi je svoje vodstvo še povečal Marc Coma, na štirih kolesih pa je zmagal Carlos Sainz, ki se očitno hitro uči veščin dirkanja po puščavi.

Španca najhitrejša, Stanovnik 23.

Med motoristi je na cilj pete etape puščavske preizkušnje prvi pripeljal Španec Isidre Esteve Pujol (KTM), ki je za skoraj dve minuti ugnal rojaka Marca Como (KTM). Tretji je bil Francoz Cyril Despres (KTM).

Postanek za bencin
Postanek za bencin FOTO: Bor Dobrin
Miran Stanovnik je v cilj prispel kot 23. z zaostankom skoraj 40 minut, tudi v skupni razvrstitvi pa je zdaj na 23. mestu. Za vodilnim Como zaostaja skoraj tri ure.

Miran Stanovnik je kljub okvari na sprednjem vzmetenju dosegel odlični 23. čas in je sedaj skupno na 23. mestu. To je vsekakor dober obet pred najtežjimi tremi etapami letošnjega relija, ki so Miranu pisane na kožo. Upamo le, da mu bo do štarta s pomočjo mehanika uspelo popraviti sprednje vzmetenjem, saj so na vrsti prve sipine in kamelja trava.

Sainz vse boljši

V konkurenci avtomobilistov je Volkswagen zadržal trojno vodstvo v skupni razvrstitvi. Najhitrejši je bil tokrat Španec Carlos Sainz (Volkswagen), ki je z drugo zmago na letošnjem reliju zadržal skupno vodstvo. Na drugo mesto se je pripeljal Francoz Stephane Peterhansel (Mitsubishi), ki je sicer v letih 2004 in 2005 slavil zmago med motociklisti. Tretji je bil na cilju voznik Volkswagna Giniel de Villiers iz Južnoafriške republike.

Tovornjakarji, kjer sodelujeta tudi Slovenca Janez Krivic in Darko Goriup, še niso prispeli v cilj. Po zadnjih podatkih naj bi bila slovenska voznika skupno 54.

Merhar na Brniku
Merhar na Brniku FOTO: Dare Čekeliš

Merhar že v Sloveniji

Tomaž Merhar je medtem že prispel v Slovenijo, z letališča pa se je odpeljal naravnost na urgentni oddelek kliničnega centra, saj se zdravniki bojijo komplikacij zapletov z živčnim sistemom v zapestju desne roke.

Tomaž Merhar v bolnišnici
Tomaž Merhar v bolnišnici FOTO: Bor Dobrin

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.