Šport

Srebrnič končal kariero

Nova Gorica, 26. 02. 2007 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni kapetan nogometašev Gorice Miran Srebrnič je končal kariero aktivnega nogometaša.

Miran Srebrnič
Miran Srebrnič FOTO: POP TV

Kapetan nogometašev Gorice Miran Srebrnič je naznanil konec bogate igralske poti. Prve nogometne korake je pred 25 leti naredil v Goriških Brdih, leta 1993 pa se je preselil h Gorici, ki ji je bil zvest skoraj 14 let.

Srebrnič je z Novogoričani osvojil prav vse domače lovorike: štiri državne naslove, dva pokalna ter slovenski superpokal leta 1996, ko je Olimpiji zabil vse tri gole za zmago s 3:0. Zbral je tudi šest tekem za slovensko izbrano vrsto, najraje pa se spominja kvalifikacijske tekme s Hrvaško za nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji leta 1998, ko je Slovenija na Poljudu nepričakovano odščipnila točko Hrvaški (3:3).

Poslovilno tekmo mu bo klub najverjetneje priredil septembra letos, ko bo goriški klub obeležil 60-letnico obstoja.

"Zaradi telesnih težav in poškodbe, ki me je pestila v jesenskem delu, sem spoznal, da bi težko igral na ustrezni ravni, ki ga zahteva slovenska nogometna liga. Začutil sem, da je najbolje, da sklenem igralsko kariero," je vzroke za slove na današnji čustveno obarvani novinarski konferenci pojasnil 37-letni Srebrnič, ki bo še naprej ostal zvest nogometu. "Do konca sezone bom pri delu pomagal Borivoju Lučiču in Florijanu Debenjaku, v naslednji sezoni pa bom bržkone prevzel kakšno mlajšo selekcijo. Imam trenerske ambicije in upam, da bom tudi na tem področju uspešen," je svoje načrte razgrnil Srebrnič, ki že ima trenersko pro licenco.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.