Šport

Srebotnikova v polfinalu Portoroža

Portorož, 21. 09. 2007 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Srebotnikova se je po zmagi nad Francozinjo Loitovo uvrstila v polfinale teniškega prvenstva v Portorožu.

Katarina Srebotnik se je uvrstila v polfinale Portoroža.
Katarina Srebotnik se je uvrstila v polfinale Portoroža. FOTO: POP TV

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na veselje domačih navijačev prebila v polfinale turnirja WTA Banka Koper Slovenia Open v Portorožu. V četrtfinalu 145.000 dolarjev vrednega turnirja je tretja nosilka v dveh nizih dvakrat s po 6:3 po dobri uri igre premagala šesto nosilko turnirja, Francozinjo Emilie Loit. V sobotnem polfinalu se bo predvidoma ob 16. uri pomerila z boljšo iz dvoboja med Argentinko Giselo Dulko, sedmo nosilko, in drugo nosilko Avstrijko Sybille Bammer.

Srebotnikova na igriščih portoroške marine na veselje slovenskih ljubiteljev tenisa iz kroga v krog nadaljuje dobre predstave. Tudi v svojem tretjem dvoboju je pokazala dobro igro in gladko v dveh nizih po uri in devetih minutah igre prišla do vstopnice za polfinale. Potem ko je prvi niz zaključila suvereno in brez omahovanja, je tekmica v drugi igri drugega niza po dvojni napaki "Kate", kot najboljšo slovensko igralko kličejo v svetu tenisa, že prišla do "breaka" za vodstvo z 2:0. A po glasni spodbudi občinstva je Srebotnikova že v naslednji igri Loitovi odvzela servis in nato kljub nekaj spornim sodniškim odločitvam dvoboj po "breaku" za vodstvo s 4:3, ko je najprej zapravila tri žogice za odvzem servisa, a nato četrto le izkoristila, mirno pripeljala do konca.

Rada bi se zahvalila publiki, saj mi je danes veliko pomagala. Prav s pomočjo gledalcev sem se po 'breaku' Loitove v drugem nizu lahko toliko zbrala, da mi je takoj uspel 're-break'. To je bil po mojem odločilni trenutek dvoboja in pomembno je, da se nisem predala in dopustila, da bi tekmica povedla s 3:0. Čeprav mi danes prvi servis nikakor ni šel od rok, sploh ga nisem čutila in tudi takšen dan pride od časa do časa, je pomembno, da mi je tudi brez teh 'winnerjev' uspelo dvoboj precej gladko pripeljati do konca. Čeprav je bilo še na treningu vse dobro, nato med dvobojem servisa nisem dobro čutila in vesela sem, da imam tudi ostale teniške vrline, ko mi ena malce odpove. Katarina Srebotnik


Srebotnikova, ki si je prav pred domačim občinstvom priigrala svoj prvi polfinale letos, se je odlično prilagodila tudi dejstvu, da je Loitova ena redkih levičark na Touru. "Menim, da mi danes to ni delalo večjih težav. Res je, da je bil to do zdaj najtežji dvoboj, saj Loitova igra zelo neugodno, ves čas spreminja ritem, pa še igra z levo roko. Kljub vsemu se mi zdi, da sem se dovolj dobro prilagodila."

Kata: Bannerjeva je moja favoritka

Čeprav dvoboj med Bammerjevo in Dulkovo še ni končan, pa je favoritka Srebotnikove Avstrijka. "Bammerjeva je moja favoritka v tem dvoboju in glede na to, da bo tudi favoritka v morebitnem najinem obračunu, lahko morda to izkoristim v svoj prid in nekako kot 'underdog' presenetim. Ni namreč skrivnost, da želim priti še naprej, do konca, če bo le šlo," je vnovič poudarila Srebotnikova in dodala, da je vesela, ker je v dozdajšnjih obračunih vse teklo gladko kot po maslu: "Seveda mi to vliva še dodatno samozavest in upam, da bom takšno raven igre zadržala tudi v nadaljnjih dvobojih. Da se bomo o moji dobri igri morda lahko pogovarjali tudi v nedeljo. Vendar tudi, če mi jutri morda spodleti, ne bo razloga za razočaranje, saj bom dala vse od sebe."

V soboto bo na osrednjem igrišču ob 14. uri najprej na sporedu finale dvojic, v katerem se bo Andreja Klepač v svojem prvem finalu WTA v karieri v paru z Rusinjo Jeleno Lihovcevo pomerila s tretjima nosilkama portoroškega turnirja in lanskima zmagovalkama odprtega prvenstva Slovenije, Čehinjama Lucie Hradecko in Renato Voracovo. Predvidoma ob 16. uri bo sledil prvi polfinale posameznic s Srebotnikovo, nato pa še drugi polfinalni obračun med prvo in osmo nosilko, Francozinjo Tatiano Golovin in Rusinjo Vero Duševino.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jacmanraka@gmail.com
21. 09. 2007 23.57
BRAVO Katka!!! :)