Šport

Srebotnikova v polfinalu

Zürich, 20. 10. 2006 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Katarina Srebotnik se je z zmago nad Rusinjo Kirilenkovo uvrstila v polfinale turnirja WTA v Zürichu.

Srebotnikova se bo pomerila s Šarapovo
Srebotnikova se bo pomerila s Šarapovo FOTO: Reuters

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v polfinale turnirja WTA v Zürichu z nagradnim skladom 1,3 milijona dolarjev. V četrtfinalu je Srebotnikova premagala Rusinjo Marijo Kirilenko s 6:3 in 6:2. Njena tekmica v polfinalu bo Rusinja Marija Šarapova, ki je z 6:4 in 6:3 premagala Švicarko Timeo Bacsinszky.

Srebotnikova na züriškem turnirju po vrsti premaguje ruske tekmice. Potem ko je v osmini finala ugnala četrto nosilko Jeleno Dementjevo, je bila njena žrtev tokrat Marija Kirilenko, ki se je na turnir uvrstila s povabilom prirediteljev. Kirilenkova, na lestvici WTA je uvrščena devet mest slabše, tokrat ni bila tekmica po meri Srebotnikove, saj je Slovenka za slavje potrebovala vsega uro in 15 minut, oddala pa je le pet iger. 

Tudi njena naslednja nasprotnica - Srebotnikova se je prvič v karieri v Zürichu uvrstila med najboljše štiri - pa bo morda še tretja Rusinja zapored, kajti Šarapova je velika favoritinja v dvoboju s kvalifikantko Bacsinszkyjevo. 

Izid, četrtfinale:
Katarina Srebotnik (Slo) - Marija Kirilenko (Rus) 6:3, 6:2

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.