Šport

Srebotnikova v četrtfinalu

Sydney, 09. 01. 2007 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srebotnikova se je uvrstila v četrtfinale turnirja v Sydneyu, potem ko je dobila dvoboj z Rusinjo Kuznecovo.

Viroza Kuznecove je Srebotnikovi dodatno olajšala uvrstitev v četrtfinale
Viroza Kuznecove je Srebotnikovi dodatno olajšala uvrstitev v četrtfinale FOTO: Reuters

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v četrtfinale 600.000 dolarjev vrednega turnirja v Sydneyju, zadnjega pripravljalnega pred prvim letošnjim turnirjem za veliki slam v Melbournu. Dvoboj drugega kroga proti četrti igralki na svetu in drugi nosilki Rusinji Svetlani Kuznecovi je Velenjčanka dobila, potem ko je tekmica po izgubljenem prvem nizu (6:2) zaradi viroze zapustila igrišče in predala partijo.

Srebotnikova, ki bo na novi lestvici WTA pridobila kar nekaj mest, saj je morala lani v tem času odpovedati udeležbo na nižjerangiranem turnirju v Hobartu zaradi bolezni, se bo v naslednjem krogu pomerila s presenečenjem turnirja - Kitajko Li Na. 24-letnica, sicer dve mesti višjeuvrščena na lestvici WTA od Srebotnikove (23.), je v drugem krogu v napetem dvoboju premagala šesto nosilko Rusinjo Jeleno Dementjevo (3:6, 6:1, 7:5).

"Že včeraj sem odigrala dobro partijo proti Bovini, ki je bila štirinajsta igralka sveta pred dvema letoma. Danes pa je Kuznecova, potem ko sem dobila prvi niz, predala dvoboj zaradi bolezni. Očitno je videla, da me v takšnem zdravstvenem stanju, ne bo uspela premagati," je povedala Srebotnikova.

Izid, 2. krog:
||Katarina Srebotnik (Slo) - Svetlana Kuznecova (Rus/2) | 6:2, predaja||

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
09. 01. 2007 15.44
Če bo imela v četrtfinalu nasprotnico z zvitim gležnjem, v polfinalutako z bakterijskim vmnekjem, v finalu pa kaj podobnega, se lahko zgodi, da bo zmagala.