Šport

Srebotnikova v četrtfinale

Portoriž, 20. 09. 2007 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Katarina Srebotnik se je prebila v četrtfinale portoroškega teniškega turnirja.

Srebotnikova se je prebila v četrtfinale.
Srebotnikova se je prebila v četrtfinale. FOTO: POP TV

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je razveselila prireditelje turnirja WTA Banka Koper Slovenia Open v Portorožu z nagradnim skladom 145.000 dolarjev in se gladko prebila v četrtfinale. V drugem krogu odprtega prvenstva Slovenije je namreč po zgolj dobri uri igre s 6:2 in 6:0 na osrednjem igrišču odpravila 48. igralko sveta, Američanko Meghann Shaughnessy.

Če Srebotnikova, ki se je v prvem krogu turnirja znesla nad rojakinjo Mašo Zec Peškirič - dvakrat ji je "zavezala kravato", tekmici pa oddala zgolj 12 točk -, po uvodnem nastopu še ni znala dobro oceniti svoje pripravljenosti, pa je dvoboj drugega kroga gotovo že ponudil jasnejšo sliko njene trenutne forme. Čeprav je pred dvobojem skupaj s trenerko Biljano Veselinović opozarjala na nevarno tekmico, so se opozorila izkazala za povsem odveč, saj slednja danes v dvoboju proti najboljši Slovenki z izjemo odličnega začetnega udarca ni pokazala veliko in je proti Srebotnikovi prišla zgolj do dveh iger v prvem nizu. "Strinjam se, da sem danes pokazala eno najboljših iger letos sploh," je dejala Srebotnikova.

Res sem se morala boriti za vsako točko, saj je Meghann nevarna igralka in ima odličen servis. Zato ji nisem hotela ponuditi prav nobene priložnosti in sem šla na vsako žogo 100-odstotno. A tudi sama sem bila danes zelo močna. Katarina Srebotnik

"S Katarino sva vedeli, da ko Meghann izgubi servis, postane zelo živčna, zato sva se že pred dvobojem odločili, da je treba čim prej narediti 'break'. Poleg tega sva se zmenili, da 'Kata' ne sme servirati na isti način in mora ves čas menjavati smer ter moč začetnega udarca. To je zelo težka naloga, ki pa ji je danes odlično uspela," je bila z nastopom svoje varovanke zadovoljna Veselinovićeva.

Znana je tudi že njena nasprotnica za vstop v polfinale; to bo šesta nosilka Francozinja Emilie Loit, 42. igralka na lestvici WTA, s katero bo loparja prekrižala v petek ob 16.30. "Tudi jutri se bom borila za vsako točko, saj je Loitova nevarna levičarka, zato bi bilo morda dobro, če bi se jaz lahko ogrela denimo z Majo Matevžič in tako imela nekaj prednosti," se je nasmejano pošalila Srebotnikova, ki ima za zdaj z 28-letno francosko igralko odličen medsebojni izkupiček - 3:1. "To ne pomeni veliko, saj z Loitovo nisem igrala že vse od leta 2003. Vendar jo vseeno precej dobro poznam, saj sva nekoč skupaj igrali tudi dvojice. Taktika zanjo bo povsem drugačna kot za Shaughnessyjevo, saj sta igralki povsem različni," je še povedala dobro razpoložena Slovenka.

Vsaka zmaga je pomembna, a tu, v Portorožu, je vsaka zlata vredna. Vesela sem, da sem prikazala zelo konstantne igre in če mi bo takšno igro uspelo zadržati tudi v naslednjih obračunih, bom zelo, zelo zadovoljna Katarina Srebotnik

V preostalih četrtfinalnih parih se bodo pomerile še prva nosilka Francozinja Tatiana Golovin proti deveti nosilki Američanki Meilen Tu, v ruskem obračunu tretja in osma nosilka Vera Zvonareva ter Vera Duševina, drugo nosilko Avstrijko Sybille Bammer pa čaka boljša iz dvoboja med sedmo nosilko Argentinko Giselo Dulko in Rusinjo Jeleno Vesnino.

Organizacijski odbor odprtega prvenstva Slovenije v tenisu je danes sprejel odločitev, da se bo turnir kljub dnevu žalovanja v petek nadaljeval. Prireditelje k temu sili urnik tekmovanj, ki je prilagojen igralkam in njihovim nadaljnjim obveznostim, a bodo žrtvam torkovih ujm namenili celotni izkupiček petkovega dne in ga sami še podvojili. Pred vsakim dvobojem pa se bodo žrtev neurij spomnili z minuto molka.

Izidi teniškega turnirja WTA v Portorožu.

||Katarina Srebotnik (Slo/4) - Meghann Shaugnessy (ZDA)| 6:2, 6:0;
Emilie Loit (Fra/6) - Nathalie Vierin (Ita) |6:3, 6:4;
Gisela Dulko (Arg/7) - Jelena Vesnina (Rus) |7:6 (3), 6:1;||




KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
21. 09. 2007 09.06
Bravo, bravo, super!! Mogoče bo premagalo tudi kakšno, ki je na jakostni lestvici pred njo!
skrivnostniotok@email.si
21. 09. 2007 00.00
Ob taki igri pričakujemo končno zmago in končno osvojitev domačega turnijra - saj pravijo, da v tretje gre rado.
masaa@moj.net
20. 09. 2007 18.28
Čestitam, Katarina!!