Šport

Srebotnikova opravila z Rusinjo

Pariz, 31. 05. 2007 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Katarina Srebotnik je v drugem krogu odprtega teniškega turnirja v Parizu s 6:4 in 6:2 premagala Rusinjo Vero Duševino.

Katarina je brez večjih težav opravila z Rusinjo
Katarina je brez večjih težav opravila z Rusinjo FOTO: Reuters

Najboljša slovenska teniška igralka se bo v tretjem krogu pomerila z boljšo iz dvoboja med 15. nosilko Izraelko Shahar Peer in Romunko Eino Gallovits.

Vera Duševina
Vera Duševina FOTO: Reuters

Potem ko je Velenjčanka v prvem krogu s 6:1 in 6:3 premagala Rusinjo Anastazijo Rodionovo, edini slovenski predstavnici v glavnem delu turnirja večjih težav ni povzročila niti Duševina. Slednja se je vsaj deloma upirala v začetku obeh nizov, toda Srebotnikova je kmalu prevzela pobudo in oba niza zaključila v svojo korist. Po začetni enakovredni igri (2:2) je slovenski igralki prvi uspelo odvzeti igro na servis nasprotnice, toda Duševina je v deveti igri izkoristila tretjo žogico za odvzem servisa in tako uspela izničiti prednost tekmice, toda ne za dolgo. Ko je v deseti igri servirala za izenačenje ji Srebotnikova ni prepustila niti točke.

V drugem nizu je bila Rusinja tista, ki ji je prvi uspelo odvzeti servis in to kar že v uvodni igri. Ko so vsi pričakovali trd in izenačen dvoboj v nadaljevanju, se je Srebotnikova vnovič zbrala in povsem zasenčila tekmico ter ji do konca niza prepustila vsega še igro. Medsebojni izkupiček je tako zdaj na strani slovenske igralke, saj sta se pred tem tekmici pomerili že dvakrat. Obakrat leta 2005, a nikoli na pesku. Na travnati podlagi Eastbourna je v treh nizih slavila 20-letna Moskovčanka, kmalu za tem pa se ji je Srebotnikova oddolžila v Stockholmu.

Naslednja nasprotnica Velenjčanke bo bržkone Izraelka Shahar Peer, ki proti 104. tekmovalki na svetu Romunki Gallovitsovi ne bi smela imeti večjih težav. Izraelka, še ena 20-letna tekmovalka, se trenutno nahaja na 17. mestu lestvice najboljših igralk na svetu, kar je tri mesta bolje od Srebotnikove.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catania
24. 10. 2007 14.26