Šport

Srebotnikova izgubila v finalu

Pariz, 07. 06. 2007 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Srebotnikova je izgubila v finalu mešanih dvojic na OP Francije. Pri ženskah bomo spremljali srbsko-belgijski finale.

Katarina Srebotnik je v navezi z Nenadom Zmonjićem na turnirju v Parizu izgubila finalni dvoboj
Katarina Srebotnik je v navezi z Nenadom Zmonjićem na turnirju v Parizu izgubila finalni dvoboj FOTO: Reuters

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in njen partner v igri mešanih dvojic Srb Nenad Zimonjić nista ubranila lanskega prvega mesta na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. V velikem finalu letošnjega drugega turnirja za grand slam je slovensko-srbska naveza morala priznati premoč francosko-izraelski kombinaciji Nathalie Dechy/Andy Ram, ki je slavila s 7:5 in 6:3.

Našo najboljšo teniško igralko v zadnjih letih čaka še en finalni nastop na peščenih igriščih Roland Garrosa. Skupaj z Japonko Ai Sugijama se bo v finale ženskih dvojic pomerila z avstralsko-italijansko navezo Alicia Molik/Mara Santangelo.

Srbsko-belgijski finale

Ana Ivanović je premagala Marijo Šarapovo
Ana Ivanović je premagala Marijo Šarapovo FOTO: Reuters

Srbkinja Ana Ivanović in Belgijka Justine Henin sta finalistki odprtega prvenstva Francije v Parizu, drugega letošnjega teniškega turnirja za veliki slam. Ivanovićeva, sedma nosilka turnirja, je v prvem polfinalnem obračunu premagala drugopostavljeno Rusinjo Marijo Šarapovo s 6:2 in 6:1, v drugem pa je Heninova, sicer prva nosilka, ugnala četrtopostavljeno Srbkinjo Jeleno Janković s 6:2 in 6:2. Veliki finale bo v soboto, 9. junija.

Ivanovićeva igrala agresivno

Ana Ivanović (levo) je pokazala agresivno igro
Ana Ivanović (levo) je pokazala agresivno igro FOTO: Reuters

Ivanovićeva se je v prvem polfinalu dobesedno poigrala z razvpito rusko tekmico in je druga igralka iz Srbije, ki se je po Moniki Seleš uvrstila v veliki finale Roland Garrosa.

"Prikazala sem naravnost perfektno igro. Proti tako težki tekmici, kot je Šarapova, sem enostavno morala vseskozi igrati agresivno, kar mi je v celoti uspelo," je takoj po končanem dvoboju dejala 19-letna Ivanovićeva, ki je za zmago nad sibirsko lepotico potrebovala pičlih 65 minut.

Ivanovićeva je sijajno odprla polfinale, saj je dvakratni zmagovalki turnirjev za veliki slam Šarapovi dovolila, da je šele iz tretjega poskusa dobila servis, prisila pa jo je tudi v štiri dvojne napake. Z odlično igro je nadaljevala tudi v drugem nizu, ko je z natančnimi udarci Rusinji prizadejala usodne udarce. Šarapova je bila v dvoboju s tekmico povsem nemočna. Nekaj je temu gotovo botrovala neprijetna poškodba rame, a tudi slaba dnevna pripravljenost, saj je naredila kar 30 neizsiljenih napak, medtem ko jih je na drugi strani Ivanovićeva le 12.

Skoraj 80 minut za zmago Heninove

Justine Henin je premagala Jeleno Janković s 6:2 in 6:2
Justine Henin je premagala Jeleno Janković s 6:2 in 6:2 FOTO: Reuters

V drugem polfinalnem obračunu je Heninova za zmago potrebovala nekoliko več časa, po 79 minutah pa je vendarle strla Jankovićevo. Prva igralka sveta na ženski računalniški lestvici WTA je dosegla že 33. zaporedno zmago na peščenih igriščih Roland Garrosa, v sobotnem velikem finalu pa bo imela priložnost tretjič zapored slaviti na tem turnirju, skupno pa že četrtič, saj je zmagala tudi leta 2003. S "hat-trickom" bi se pridružila Seleševi, ki je v Parizu trikrat zapored slavila v obdobju od leta 1990 do 1992.

"Pričakovala sem hud in izenačen boj, kajti najini minuli dvoboji so bili vseskozi silno naporni. Jankovićeva je po izgubi servisa v prvem nizu počasi začela izgubljati moralo in upanje na zmago, njene napake pa so mene naredile še močnejšo. V velikem finalu me čaka hud dvoboj z Ivanovičevo," je po dvoboju dejala 26-letna Belgijka, ki bo v Parizu naskakovala že svojo šesto zmago na turnirjih za grand slam - ob treh zmagah v Parizu je slavila tudi v ZDA in Avstraliji -, medtem ko je Jankovićeva dodala: "Heninova je bila danes odlična, enostavno predobra zame."

Bedene v polfinalu moških dvojic

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je skupaj s Slovakom Andrejem Martinom v mladinski konkurenci moških dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu uvrstil v polfinale. Slovensko-slovaška kombinacija je v današnjem četrtfinalnem obračunu premagala čilensko navezo Guillermo Rivera/Ricardo Urzua-Rivera s 6:7 (4), 6:4 in 10:5, v polfinalu pa se bo pomerila z ameriško-francosko kombinacijo Kellen Damico/Jonathan Eysseric.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badabum
07. 06. 2007 22.29
Ironnmaiden se podpišem. Obedve sta hudo dobreeeee.Prav z užitkom sem spremljal dvoboj. Ko bosta igrali v naši bližini grem definitivno gledat:).Da si malo oči spočijem...
ironmaiden@siol.net
07. 06. 2007 21.41
Dvoboj med šarapovo in ivanovičevo je bil čudovit. Pa ne toliko zaradi tenisa ampak zaradi dveh čudovitih deklic, ki sta tenis igrala. Če bi bile vse športnice takega videza, potem bi bile v športu bolje plačane ženske in ne moški.