Šport

Srebotnikova izgubila finale dvojic

Zürich, 22. 10. 2006 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Katarina Srebotnik je na turnirju v Zürichu izgubila finale dvojic. Med posameznicami je slavila Šarapova.

Katarina Srebotnik je v Zürichu igrala odlično
Katarina Srebotnik je v Zürichu igrala odlično FOTO: Reuters

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je skupaj z Južnoafričanko Liezel Huber izgubila finalni dvoboj dvojic na turnirju WTA v Zürichu. Od slovensko-južnoafriške kombinacije je bila boljša zimbabvejsko-avstralska naveza Cara Black/Renee Stubbs, ki je slavila s 7:5 in 7:5.

Velenjčanka navzlic porazu zadovoljna zapušča Švico, saj se je v posamični konkurenci uvrstila v polfinale, kjer jo je nato premagala končna zmagovalka Rusinja Marija Šarapova.

Turnir v deželi sira in čokolade se ji je splačal tudi s finančnega področja: s polfinalnim nastopom je na 1,3 milijona dolarjev vrednem turnirju iztržila 56.800, s finalnim nastopom v dvojicah pa 31.750 dolarjev.

Šarapova najboljša

Marija Šarapova je osvojila turnir WTA v Zürichu
Marija Šarapova je osvojila turnir WTA v Zürichu FOTO: Reuters

Ruska teniška igralka Marija Šarapova je osvojila turnir WTA v Zürichu z nagradnim skladom 1,3 milijona dolarjev. Druga nosilka je v velikem finalu premagala Slovakinjo Danielo Hantuchovo s 6:1, 4:6 in 6:3.

Devetnajstletna igralka iz Sibirije, ki v zadnjih letih domuje v ZDA, je v Švici dosegla štirinajsto turnirsko zmago, letos pa je slavila še v Indian Wellsu, San Diegu in na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Šarapova je za današnjo zmago prejela 196.900, finalistka Hantuchova pa 105.800 dolarjev

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.