Šport

Srebotnikova brez olimpijskih iger

Maribor, 19. 12. 2007 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ena najuspešnejših slovenskih športnic, teniška igralka Katarina Srebotnik, ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pekingu.

Ena najuspešnejših slovenskih športnic, teniška igralka Katarina Srebotnik, ki bo novo sezono začela že prvi dan novega leta, ko bo nastopila na turnirju v Aucklandu na Novi Zelandiji, je povedala da ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pekingu prihodnje leto.

Katarine Srebotnik v Pekingu ne bo nastopila.
Katarine Srebotnik v Pekingu ne bo nastopila. FOTO: Reuters

Zaradi razporeda turnirjev, ki ga s trenerko pripravita že pred sezono, se je Srebotnikova odločila, da ne bo nastopila na pokalu Fed ter olimpijskih igrah. Medtem ko je odločitev, da ne nastopi v ženski različici Davisovega pokala razumljiva, saj je Mednarodna teniška zveza (ITF) spremenila termin tekmovanja in ga iz aprila predstavila na konec januarja, ko so vse najboljše igralke na odprtem prvenstvu Avstralije, pa je vest o odpovedi nastopa na olimpijskih igrah veliko presenečenje.

"Z Biljano sva se tako odločili, ker so olimpijske igre neposredno pred odprtim prvenstvom ZDA. Če bi nastopila v Pekingu, bi morala izpustiti štiri tedne priprav v ZDA in dvakrat prečkati Pacifiški ocean. Nimam več dvajset let, dvakrat sem že nastopila na olimpijskih igrah in ker nimam realnih možnosti za medaljo, sem odločila, da olimpijske igre izpustim," je dejala 26-letna Srebotnikova.

Velenjčanka, ki sicer največ prostega časa preživi v Mariboru, stalno bivališče pa ima zaradi davčnih olajšav v Dubaju, je sezono zaključila na 26. mestu med posameznicami in četrtem v parih. V "singlih" je bila dvakrat finalistka (Portorož), trikrat je nastopila v četrtfinalu (Sydney, Charleston, Stanford), trikrat pa se je prebila do tretjega kroga na turnirjih za veliki slam (Avstralija, Francija, Wimbledon). Veliko bolj uspešna je bila v igri parov. Osvojila je tri turnirje (Gold Coast, Amelia Island, Tokio), štirikrat je nastopila v finalu ter devetkrat v polfinalu. Med mešanimi dvojicami je v paru z Nenadom Zimonjićem igrala v finalu odprtega prvenstva Francije v Parizu. Skupno je med posameznicami zabeležila 29 zmag in 24 porazov, v dvojicam pa je imela izkupiček 43-14.



KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mighi
20. 12. 2007 16.25
Sama foušarija vas je. Če punci uspeva bolj med doubli kot singli in služi toliko, da se ji splača imet bivališče v Dubaju...kapo dol. Bi se rajši vprašal zakaj imamo tako zakonodajo in davkarijo, da vse pobere od tistih ki moramo prikazat dohodke in ne delamo "na črno".
GnilaRozica
20. 12. 2007 14.41
Dej spokaj v Dubaj za vedno in igraj tam dvojice.