Šport

Srbija izgubila proti ZDA

Perth, 04. 01. 2008 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

V finalu teniškega Hopmanovega pokala je reprezentanca ZDA tesno premagala ekipo Srbije.

Serena Williams in Mardy Fish sta osvojila Hopmanov pokal.
Serena Williams in Mardy Fish sta osvojila Hopmanov pokal. FOTO: Reuters

V avstralskem Perthu je reprezentanca ZDA v finalu teniškega Hopmanovega pokala z 2:1 premagala Srbijo. V letošnjem Hopmanovem pokalu, tudi neuradnem svetovnem prvenstvu mešanih parov, se je merilo osem moštev. V skupini A je Srbija osvojila prvo mesto pred Tajvanom, Francijo in Argentino, v skupini B pa je moštvo ZDA končalo na vrhu pred Indijo, Avstralijo in Češko.

Moštvo ZDA, ki je v dvajseti izvedbi Hopmanovega pokala že devetič nastopilo v finalu, petič pa osvojilo prestižni pokal, je bilo velik favorit v dvoboju z "ranjeno" Srbijo. Jelena Janković je zadnje dvoboje zaradi poškodbe mišice igrala praktično z eno nogo in je že razmišljala, da bi zaradi neugodne poškodbe zapustila tekmovanje.

Serena Williams je bila najbolj vesela srebrne teniške žogice posute z diamanti.
Serena Williams je bila najbolj vesela srebrne teniške žogice posute z diamanti. FOTO: Reuters

V finalu je Jankovićeva predala svoj posamični dvoboj in zaigrala le v dvoboju dvojic in upala, da bo vse nadoknadil njen partner Novak Djoković. Ta je res tesno premagal Mardyja Fisha, vendar je tudi on zaradi utrujenosti potreboval pomoč fizioterapevta, v igri parov pa srbski dvojici le ni uspelo pripraviti presenečenja.

Novak Djoković je potreboval pomoč fizioterapevta.
Novak Djoković je potreboval pomoč fizioterapevta. FOTO: Reuters

Odločilno točko so si Američani zagotovili v igri dvojic, v kateri sta bila Serena Williams in Mardy Fish v dveh nizih boljša od Novaka Djokovića in Jelene Janković (7:6 in 6:2).

Finale:
ZDA - Srbija 2:1
Serena Williams - Jelena Janković b.b.
Mardy Fish - Novak Djoković 2:6, 7:6 (4), 6:7 (4)
Williams/Fish - Janković/Djoković 7:6 (5), 6:2

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.