Šport

Sojenje prek kamer?

London, 21. 11. 2006 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Premier League zahtevajo uvedbo videoposnetkov na tekmah, ki bi sodnikom pomagali v spornih trenutkih.

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je doslej vselej nasprotovala uvedbi video posnetkov kot dokaznega gradiva med tekmo.

Klubi angleške Premier League zahtevajo spremembo nogometnih pravil in uvedbo moderne videotehnologije, ki naj bi služila kot pomoč v spornih situacijah.

Trener Arsenala Arsene Wenger razlaga sodniku svoje stališče glede sodnikovega dela - mu bo v prihodnje pri dokazovanju svojega prav pomagal kakšen video posnetek
Trener Arsenala Arsene Wenger razlaga sodniku svoje stališče glede sodnikovega dela - mu bo v prihodnje pri dokazovanju svojega prav pomagal kakšen video posnetek FOTO: Reuters

"Vložili bomo zahtevo, na osnovi katere bi lahko uvedli video dokaze za sporne situacije," je za časnik The Guardian povedal eden od predstavnikov lige. Odgovorni organ FIFA, ki je odgovoren za spremembe v nogometni igri, naj bi se z angleško zahtevo ukvarjal na naslednjem zasedanju januarja prihodnje leto.

Po številnih spornih in napačnih sodniških odločitvah je v Angliji vse več trenerjev in drugih nogometnih delavcev prepričanih, da bi se z moderno tehnologijo lahko izognili številnim zapletom.

"Potrebujemo video posnetke, saj je vsak navijač na koncu vendarle za pošten nogomet. Zakaj bi se branili pred novo tehnologijo, če pa nam ponuja rešitev problema? Konec koncev tudi igrišča ne osvetljujemo več z baklami," je dejal trener Arsenala Arsene Wenger. Podobnega mnenja je trener Blackburna Mark Hughes: "Če imajo pomembne odločitve vpliv na klube, trenerje in igralce in si lahko pomagamo, potem je treba nekaj ukreniti."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xfighter.luka@gmail.com
21. 11. 2006 19.18
E too bi mogl že zdavnaj nardit!! Ker velikrat je kamera kej zabeležla pa sodnik ni pravilno reagiru...To bi blo super
pitagora@stajerska.com
21. 11. 2006 18.59
Z video zapisi si pomagajo v hokeju, tenisu.....upam, da bo kmalu tudi v nogometu, posebej še sedaj, ko so pobudniki na tradicionalno konservativnem otoku. Če se bo premaknilo tukaj, potem ne bo zadržkov tudi drugod. Je že tako, da se stare strukture nezavedno upirajo vsemu novemu, ampak čas jih navsezadnje vse povozi. Napredka ni mogoče ustaviti! Včasih je pač potrebno, da zasedejo stolčke (mlajši) ljudje, ki so s takšno tehn. odraščali, da pride do spremembe v realizaciji. Je samo vprašanje časa. Komaj čakam!
Enakopraven
21. 11. 2006 18.31
ta zadeva je odlicna,kar se je pokazalo tudi na teniskem turnirju l.p