Šport

Smodiš se vrača v reprezentanco

Ljubljana, 19. 06. 2007 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkar Matjaž Smodiš se je odločil, da bo na letošnjem evropskem prvenstvu branil barve slovenske reprezentance.

Matjaž Smodiš je v tej sezoni blestel pri moskovskem CSKA-ju.
Matjaž Smodiš je v tej sezoni blestel pri moskovskem CSKA-ju. FOTO: Reuters

Matjaž Smodiš, 27-letni slovenski krilni center, ki je v tej sezoni blestel pri moskovskem CSKA-ju, se je po dolgotrajnem premisleku kljub stalnim težavam s poškodbami in družinskim obveznostim odločil, da bo na letošnjem evropskem prvenstvu - med 3. in 16. septembrom v Španiji - branil barve slovenske reprezentance.

Smodiš, 205 cm visoki košarkar, doma iz Novega mesta, je v torek opoldne selektorju članske izbrane vrste Alešu Pipanu prek telefona potrdil udeležbo na pripravah pred evropskim prvenstvom, ki jih bodo slovenski košarkarji 21. julija začeli v Zrečah.

"Menim, da je zdaj napočil čas, da se vrnem in da skupaj dokažemo, da je ta reprezentanca zmožna narediti marsikaj. Sam si v Španiji želim preboja med prvih sedem ekip, s čimer bi se uvrstili na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. To je moj tihi cilj, bolj podrobno pa bom o željah lahko govoril šele, ko bomo pokazali, česa smo sposobni na parketu. Zagotovo pa se ne bi vrnil, če ne bi verjel v to moštvo, ki je kljub nekaterim odpovedim po mojem mnenju sposobno narediti zelo veliko,"
pravi Smodiš.

Po daljšem času se vračam v reprezentanco, s čimer sem res izjemno zadovoljen. Vesel sem, da smo vodstvo CSKA-ja, Košarkarska zveza Slovenije, selektor in jaz našli skupni jezik in se dogovorili za sodelovanje na letošnjem evropskem prvenstvu. Pri CSKA-ju se k sreči zavedajo, da sem dovolj odgovoren, da se bom kljub odsotnosti z reprezentanco na klubsko sezono pripravil dovolj kakovostno. Matjaž Smodiš

S Smodiševo odločitvijo je bil izjemno zadovoljen tudi selektor slovenske izbrane vrste Aleš Pipan: "Zelo me veseli, da se Smodiš vrača v izbrano vrsto, še bolj pa to, da kaže veliko željo po dobrem rezultatu. Motiva mu ne manjka, dogovorila sva se za sodelovanje in jasno je, da je namen vseh nas, da na letošnjem EP v Španiji presenetimo. Navzlic nekaj odpovedim mirno lahko zatrdim, da bomo sestavili vrhunsko ekipo, ki bo na Pirenejskem polotoku konkurenčna vsem tekmecem."


KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janmuha@mail386.com
20. 06. 2007 11.23
no to je pa lepo prebrat da se smodiš vrača,upajmo da bodo tud drugi pršl k pameti... največja čast je igranje za državo in grb!!!!!!!!!!!!!! kar se tiče rutenke je pa denar sveta vladar, ja mi smo ga prpelal pa pač premal plačal, drgač pa svaka mu čast je igralec ki je sloveniji veliko pomagal in dajal po 10 golov pa sploh ni slovenc ne pa kot (rokomet-pajo,vugi,.........) in (košarka-nahbar,....)k so eni navadni dre_ _ či......
aligatorcek
20. 06. 2007 08.28
Pa kaj ima Rutenka veze z srčno domovinsko pripadnostjo. Itak, da jo ima toliko kot neki na novo priseljeni čefur (nič). Govorimo le od pristnih državljanih...
hamer@siol.net
20. 06. 2007 08.17
Poglejte si Rutenko.Prodal se je za 600.000 eur, ker nima dovolj denarja.Prej smo bli pa dobri ko smo ga iz tujine pripeljali
aligatorcek
20. 06. 2007 00.36
Vsaka čast. Za normalnega šprtnika je največja čast (ne govorimo o denarju) igrati za reprezentanco. Ostali kateri so to zavrnili so me zelo negativno presenetili. Črna pika ostane do smrti!!!
ironmaiden@siol.net
19. 06. 2007 18.29
Končno bo spet prišel nazaj v reprezentanco. Bil je že čas. Me je bilo že malo strah da se bi popolnoma odrekel reprezentanci. Ampak vseeno ne razumem kako lahko rečejo ne reprezentanci, samo zato da bi lahko malo počivali. To se ne bi smelo dogajati.
profil24ur
19. 06. 2007 17.40
no, vsaj on, če že nachbar ne..