Šport

Slovo biatlonke

Ljubljana, 14. 11. 2006 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uspešna slovenska biatlonka Andreja Koblar je sporočila, da po 13 letih končuje svojo športno pot.

Andreja Koblar
Andreja Koblar FOTO: POP TV

Ena najuspešnejših slovenskih biatlonk Andreja Koblar je na predstavitvi sezone slovenske biatlonske reprezentance sporočila, da po 13 letih končuje svojo športno pot. Petintridesetletna biatlonka, ki je med drugim dobila tri tekme svetovnega pokala, se je za slovo od biatlona odločila zaradi slabega zdravstvenega stanja.

"Poslavljam se zaradi slabega zdravstvenega stanja. Toliko o tem danes, a obljubljam tudi bolj slovesno in odmevno slovo, na katerega bom povabila svoje sotekmovalce, trenerje, sponzorje, novinarje in navijače, ki so me dolgo spremljali," je na predstavitvi reprezentanc povedala Koblarjeva, ki je vse pomembnejše uspehe v karieri beležila še z dekliškim priimkom Grašič. Ob tem je dodala, da ji v biatlonu z izjemo kakšnega zgrešenega strela ni žal za nič: "Tudi v Naganu, kjer sem izgubila olimpijsko medaljo, mi ni bilo žal. Vesela sem bila visoke uvrstitve. Slabe izkušnje v karieri sem nekako kar pozabila, ostale pa so pozitivne. Za biatlon lahko rečem le, da mi ni žal in da bi se za isti šport odločila še enkrat, le prej bi prestopila. Vesela sem, da so mi stali ob strani ljudje, kot so Peter Zupan, Janez Vodičar, Vladimir Korolkevič in še kdo."

Kot najpomembnejši dosežek Koblarjeva, ki je s petim mestom v Naganu dosegla tudi najboljšo slovensko olimpijsko uvrstitev v biatlonu, še vedno ocenjuje prve stopničke v karieri, ko se je v Lahtiju leta 1995 povzpela na drugo mesto.

Tekmovalka, ki se je v posamični konkurenci svetovnega pokala kar 11-krat povzpela na stopničke, razkriva, da ima slabo krvno sliko. "Nosečnost in dolgoletni treningi so napravili svoje. So dnevi, ko se res odlično počutim. Včasih pa se mi zdi, kot da razpadam." Zato si za v bodoče želi predvsem zdravja. "Rada pa bi ostala tudi v slovenski vojski, ki ji pripadam že toliko let. Seveda pa imam tudi biatlonske načrte. V Sloveniji je moja realnost, da se ukvarjam z mlajšimi, saj ne gre pričakovati, da bi lahko delala z ekipo, s katero sem še lani trenirala in nastopala. Tudi preko IBU se mi ponuja, da bi pomagala pri razvoju biatlona v nekaterih državah."

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krtkoen
15. 11. 2006 06.45
+1
Bravo Andreja! in hvala za vse ...