Šport

Slovenski vrsti vnovič zmagali

Bled, 28. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski A reprezentanci sta v 3. krogu 35. šahovske olimpiade na Bledu spet zmagali. Moška vrsta je prvič igrala s štirimi velemojstri ter s 3:1 premagala Singapur. Prva ženska ekipa je z 2:1 ugnala Makedonijo.

Slovenija B, mladinska reprezentanca, je v moški konkurenci s 4:0 premagala Somalijo, izkušenejša in starejša C ekipa pa je izgubila vse štiri partije s Kitajsko, ki je sedma nosilka. Uspešni sta bili tudi mladinska ženska B reprezentanca, ki je z 2:1 premagala Albanijo, ter Slovenija C, ki je s 3:0 porazila Nigerijo.

Rusi, branilci naslova, so s 3:1 odpravili Indijo, in so na čelu lestvice z desetimi točkami skupaj s Kubo, Poljsko in Gruzijo. Kubanci so z 2,5:1,5 premagali Bolgarijo, Poljaki s 3:1 Hrvaško, Gruzijci pa s 3:1 Grke. Madžari, drugi nosilci turnirja, so igrali neodločeno s Slovaško (2:2), obe ekipi pa imata po devet točk.

V velikem derbiju ženskega turnirja so se že v tretjem krogu pomerile branilke naslova Kitajke in tretje nosilke Rusinje. Boljše so bile olimpijske zmagovalke, ki so slavile z 2:1 in imajo sedaj 7,5 točk ter delijo drugo mesto. Druge nosilke iz Gruzije so presenetljivo z 1:2 klonile z ZDA, na vrhu lestvice pa so z osmimi točkami Poljakinje, ki so z 2,5:0,5 odpravile Izrael.

SORODNI ČLANKI