Šport

Slovenske biatlonke do točk

Ruhpolding, 11. 01. 2008 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Ruhpoldingu sta v biatlonski sprinterski preizkušnji dve Slovenki prišli do točk. Grudičekova je bila 14. in Gregorinova 17.

Dijana Grudiček Ravnikar je bila v Ruhpoldingu najboljša Slovenka s 14. mestom.
Dijana Grudiček Ravnikar je bila v Ruhpoldingu najboljša Slovenka s 14. mestom. FOTO: Damjan Žibert

Finka Kaisa Varis (20:55,2/0) je zmagovalka biatlonske sprinterske preizkušnje na 7,5 km v nemškem Ruhpoldingu za točke svetovnega pokala. Na tekmi so nastopile tri Slovenke: Dijana Ravnikar Grudiček je osvojila 14. (+59,4/1), Teja Gregorin 17. (+1:02,6/1) in Lili Drčar 87. mesto (+5:01,5/2) v konkurenci 91 tekmovalk. Andreja Mali ni nastopila.

Za zmagovalko Varisovo sta se uvrstili Rusinja Svetlana Slepcova (+8,2/0) in Švedinja Helena Jonsson (+27,8/0).

S štirinajstim mestom je Dijana Grudiček  izenačila svoj tretji najboljši rezultat kariere. "To je moja najboljša tekma v sezoni in sem zadovoljna tako s tekom kot s streljanjem. Pred tekmo nisem bila preveč razpoložena, vendar sem si rekla, da moram pač nastopiti najbolje kot znam," je po prihodu v cilj povedala na današnji tekmi najboljša slovenska biatlonka.

Teja Gregorin pa je po tekmi povedala: "Z eno zgrešeno tarčo in takšnim tekom sem se lahko uvrstila med prvih dvajset, kar je glede na okoliščine kar v redu. Tudi v zasledovalni tekmi si želim čim bolje ustreliti, ker je to tukaj zelo pomembno. Poleg tega imam vmes še en dan za izboljšanje mojega počutja."

Za zmagovalko Varisovo sta se uvrstili Rusinja Svetlana Slepcova (+8,2/0) in Švedinja Helena Jonsson (+27,8/0).


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.