Šport

Slovenska pravljica na Dunaju

Dunaj, 21. 01. 2008 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Matic Flajšman
Komentarji
12

Vodstvo hokejske lige Ebel je sporočilo postavi ekip, ki se bosta v soboto pomerili na tekmi zvezd na Dunaju.

Marcel Rodman bo igral za moštvo domačih hokejistov.
Marcel Rodman bo igral za moštvo domačih hokejistov. FOTO: Damjan Žibert

Šefi avstrijske lige so se odločili, da bodo na eni strani igrali samo domači igralci, medtem ko bo druga ekipa sestavljena zgolj iz tujih hokejistov, ki si kruh služijo po raznoraznih klubih tega elitnega tekmovanja. Na Dunaju bo tako nastopilo sedem Slovencev in štirje tujci, ki si kruh služijo v obeh slovenskih klubih lige Ebel.

Za igralce obeh moštev je glasovalo več kot 800.000 ljubiteljev hokeja. Domačo zasedbo bo vodil trener trenutno drugouvrščene ekipe iz Linza Jim Boni, tujo pa nekdanji slovenski selektor, zdaj prvi strokovni mož Albe Ted Sator.

Vrata tujcev bo branil Šved Alex Westlund.
Vrata tujcev bo branil Šved Alex Westlund. FOTO: Damjan Žibert

Slovensko zastopstvo na Dunaju bodo sestavljali vratar Robert Kristan - Lix, branilca Dejan Varl in Aleš Kranjc (vsi Acroni Jesenice) ter napadalci Marcel in David Rodman (Vienna Capitals), Tomaž Razingar (Innsbruck) in Ivo Jan (Gradec). Od tujcev v slovenskih klubih pa so vabilo za tekmo dobili vratar Alex Westlund, Kevin Mitchell in Raffaele Intranuovo (vsi ZM Olimpija) ter Jeseničan Conny Strömberg. Bržčas bi povabilo za nastopanje na tekmi zvezd prejel tudi drugi švedski hokejist Acroni Jesenic Markus Matthiasson, a ga je neugodna poškodba oddaljila od ledenih ploskev do konca letošnje tekmovalne sezone.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
21. 01. 2008 23.05
Te držim za besedo! :)
rsp.123@email.si
21. 01. 2008 20.53
Saj obkladanje z Đesenicami in podobnim sranjem tudi meni ni všeč, hokej je pač bil in bo šport "janezov". Jest mam pač samo občutek, da si na Jesenicah nekako zamišljate, da se je hokej v Slo začel igrati pri vas.To nekako še razumem pri "mlečnozobcih", pri tebi me je pa mal zmotlo. Če sem narobej razumel, maš v dobrem eno pijačo - če ne prej, v Slo finalu....
DarthRevan
21. 01. 2008 20.05
rsp.123, jaz sem rekel samo to da še niti spermij nisem bil ko so Jesenice že bile hokejsko mesto. To se je nanašalo predvsem na dejstvo, da nas navijači zelenih radi zmerjajo z južnjaškimi nadimki zaradi situacije, v kateri so Jesenice danes. Povedal sem le, da so bile Jesenice hokejsko mesto že davno pred to situacijo, in da "Đ"esenice nimajo zveze s hokejem. Zdaj pa povej, a je to slučanjo neresnica?
rsp.123@email.si
21. 01. 2008 18.38
DarthRevan, sem te imel za bolj podkovanega o hokejski stvari, ampak včasih pa Gorenjci vseeno mal bluzite : Svetujem vam, da na netu odtipkate "zgodovina hokeja" in si lepo v miru preberete, kje se je vse skupaj začelo.....pol pa tipkajte....
DarthRevan
21. 01. 2008 17.37
Jaz prav gotovo ne.
GSG-9
21. 01. 2008 17.23
Kolk ste polni samih sebe, ne moreš verjet. Sicer pa, kdo je danes začel izzivat z luzerji?
DarthRevan
21. 01. 2008 16.49
GSG, Jesenice so hokejsko mesto že toliko časa, da ne jaz ne ti še spermija nisva bila, ko se je vse skupaj začelo. In "zašto šutite" ni nič v primerjavi z "Pićke plavžarske đeseniške", kar tako pogosto slišimo od "zelenih". Tako da ne pametuj preveč. In ja, vsi Slovenci, ki bodo zaigrali na All Star tekmi so iz jeseniške šole hokeja. To je dejstvo.
GSG-9
21. 01. 2008 16.15
Eh sej se brezveze kregat, naviji pač za svoj klub pa ne provociri. Sicr ste pa večkrat na tekmah dokazal da ste podn, ne vem no sam nekak mi ne gre v glavo kako lahko "slovenski" navijači tulijo "Zašto šutite" naši strani, poleg tega pa na prenosih ko igra HKJ proti kakšnem avstrijskem klubu občasno slišiš kako Olimpija zgublja za 1 zadetek in v tistem trenutku je cela dvorana na nogah in kažejo neizmerno srečo da bomo Ljubljančani zgubil. Jah jebiga, akcija reakcija ane, dokler se boste vi svinsko obnašal pričakujte enako z naše strani. Pa lep dan želim v Đesenice
lutzow@email.si
21. 01. 2008 15.39
gsg, a peče resnica a...če ti kej ni jasno, olimpija igra s svojimi dedki v spodnjem delu lestvice s slabšimi, jesenice pa v zgornjem delu pametno taktizira, da bo v četrtfinalu dobila ugodnejšega nasprotnika....to se morte tazeleni še naučiti.....itak pri vas igrate za denar, brez srca..tudi če ste top of the world, ste luzerji....
GSG-9
21. 01. 2008 15.28
Dej lutzow pejt nazaj v lukno iz kere si pršu, zdej k ste včeri komi premagal VSV pa mislš da ste boga za jajca prjel. Pa vid se kdo vedno prvi izziva, Jesničani !
lutzow@email.si
21. 01. 2008 15.07
haha...nobenega ljubljančana.....luzerjiiiii....
GSG-9
21. 01. 2008 14.18
Samo toliko, Westlund ni ŠVED ampak AMERIČAN! Fix it assholes!