Šport

Slovenska ničla v ligi EBEL

Ljubljana, 23. 11. 2007 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Oba slovenska kluba v ligi EBEL sta izgubila. ZM Olimpija v Tivoliju proti Linzu, Acroni Jesenice pa v gosteh v Celovcu.

Ljubljančani so v Tivoliju s 4:3 izgubili proti Linzu.
Ljubljančani so v Tivoliju s 4:3 izgubili proti Linzu. FOTO: Damjan Žibert

ZM Olimpija je s 4:3 izgubila v domačem Tivoliju proti Linzu, Acroni Jesenice pa so na vročem gostovanju v Celovcu klonile proti KAC-u s 3:0.

Ljubljančani se glede na prikazano v Tivoliju še niso izvlekli iz krize, saj so bili gostje iz Linza večji del srečanja boljši tekmec. Zmaji so sicer dobro začeli tekmo, vendar sta jih dva zadetka gostov v 10. in 15. minuti vrgla iz tira. Zadetek Dejana Kontreca v 19. minuti je ponudil možnosti za preobrat, vendar so v drugi tretjini gostje spet prevzeli pobudo in z dvema hitrima zadetkoma v slabih treh minutah povišali na visokih 4:1.

Domači so z malce sreče dosegli dva hitra zadetka, najprej je za 2:4 ploščku smer spremenil Brendan Yarema, le na zadetek zaostanka pa je spretno zadel Aleš Mušič. Tretji zadetek je bil budnica za zmaje, ki pa so kljub nekaterim priložnostim z igralcem več igrali premalo povezano in odločno, da bi lahko razmišljali o popolnem preobratu.

V zadnji tretjini so imeli Tivolčani pobudo, a jim ni več uspelo zadeti, čeprav so v zadnji minuti poizkusili tudi brez vratarja. Olimpija je še vedno na predzadnjem mestu lestvice lige EBEL in že pet točk zaostaja za osmim KAC-em.

-------------------------------------------------------------------------------------
Dvorana Tivoli
, gledalcev 800, sodniki: Tschebull, Falkner, Smetana (vsi Avstrija).

Strelci: 0:1 Baumgartner (Hohenberger, Lukas, 10.), 0:2 Leahy (Purdie, Shearer, 15.), 1:2 Kontrec (Kužnik, Cvetek, 19.), 1:3 Leahy (Tiley, 21.), 1:4 Shearer (Leahy, Tiley, 24.), 2:4 Yarema (Hočevar, 34.), 3:4 Mušič (Mitchell, 36.).
Kazenske minute: ZM Olimpija 6, Black Wings Linz 10.

-------------------------------------------------------------------------------------

Jeseničani praznih rok

Gorenjci so na Koroško pripotovali dobro razpoloženi in tudi z eno samo željo, z vnovičnim skalpom Celovčanov. Toda v prvih 20 minutah so jim domači prekrižali načrte, saj so dosegli dva zadetka, oba ob številčni prednosti. Resda je prvi na kazensko klop sedel domači igralec, a jeseniška bolezen ob številčni prednosti se je nadaljevala, v drugi polovici prve tretjine pa so železarji na klopi za kaznovane igralce presedeli kar deset minut in ob branjenju številčne prednosti potrošili precej moči.

Andrej Hebar je v drugi tretjini nevaren z dvema močnima streloma.
Andrej Hebar je v drugi tretjini nevaren z dvema močnima streloma. FOTO: Damjan Žibert

Edino pravo priložnost za Jeseničane pa je v 15. minuti, ob igralcu manj, zamudil Derek Bekar, potem ko je bil domači vratar Andrew Verner že premagan, plošček pa je z golove črte tik pred jeseniškim napadalcem izbil eden izmed domačih branilcev.

Gostje so drugi del pričeli precej živahno, v polju so imeli premoč in bili veliko več časa pred domačimi vrati, toda poti do Vernerjeve mreže nikakor niso našli. Tudi številčna prednost, v drugem delu so imeli trikrat igralca več na ledu, ni prinesla spremembe rezultata, najbolj nevaren pa je bil z dvema močnima streloma Andrej Hebar. Domači so v drugem delu le redko prihajali pred vrata Andreja Hočevarja, ki je branil zelo zanesljivo, a ni mogel preprečiti zadetka za 3:0, saj so železarji naredili grobo napako na modri črti svoje obrambe tretjine.

Ko je bil že po vsega 14 sekundah zadnjega dela izključen kapetan Dejan Varl, ki je zavoljo ugovora dobil še deset disciplinskih minut, so bile možnosti gostov za preobrat vse manjše.

------------------------------------------------------------------------------------

Sejemska dvorana, gledalcev 3500, sodniki: Jelinek, Erd, Hütter (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Hinz (Tory, Rebek, 10.), 2:0 Harand (Rebek, Hinz, 16.), 3:0 Schellander (Ban, 39.).
Kazenske minute: KAC Celovec 12, Acroni Jesenice 16 + 10.

-----------------------------------------------------------------------------------

Izidi:
Vienna Capitals - Graz 99ers 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
ZM Olimpija - Black Wings Linz 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Red Bull Salzburg - Alba Volan 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
KAC Celovec - Acroni Jesenice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
VSV Beljak - Innsbruck 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.