Šport

Slovenke imajo prost dan

Oberhof, 03. 01. 2008 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Po krajšem premoru se nadaljuje svetovni pokal v biatlonu. Slovenke bodo prvi dan tekmovanja proste. Gregorinova bolna.

Oberhof na severu Nemčije je prva postaja za najboljše biatlonce in biatlonke v novem letu. Sončno vreme, ki je prava redkost za ta del nekdanje Vzhodne Nemčije in obilica snega bosta še dodatno pripomogla k razburljivim biatlonskim bojem na Rennsteig Areni.

Že danes zvečer se bodo pod reflektorji pomerile ženske štafete. Tokrat brez udeležbe najboljših slovenskih predstavnic, saj je zaradi znanih težav Tadeje Brankovič Likozar - Tedi z ramenom, v tem trenutku ženska klop prekratka, da bi trener Tomaš Kos lahko sestavil uspešno kombinacijo slovenskih tekmovalk.

Kranjčanka Tedi se je tako odločila poiskati pomoč pri nemškem zdravniku, a zaenkrat ji je predpisal le mirovanje. Vodstvo ženskega dela slovenske ekipe se je zavedalo udarca, ki sledi nenastopanju Brankovičeve, Slovenija je ostala brez štafete, zato so že aktivirali mladinko Lili Drčar.

Poleg Brankovič Likozarjeve pa imajo v ženske taboru še težavo več. Tik pred nastopi v Oberhofu je namreč zbolela 11. tekmovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala Teja Gregorin. Zdravnik reprezentance Robert Hajdinjak ji je razumljivo odsvetoval nastop na tekmi, saj bi se lahko klasična viroza prelevila v kaj hujšega. Na sobotnem šprintu bosta tako bržkone nastopili le Dijana Ravnikar in Andreja Mali.

Moški bodo nastopili

V moškem delu slovenske ekipe se trener Uroš Velepec največ ukvarja s preizkusom najboljše kombinacije štafete za svetovno prvenstvo. V Oberhofu naj bi šef stroke Velepec našel pravo rotacijo tekmovalce, realno pa pričakuje uvrstitev med 12 najboljši reprezentanc.

Prva možnost za preizkus nove postavitve (Peter Dokl, Gregor Brvar, Klemen Bauer, Vasja Rupnik) bo za slovensko moško štafeto v petek ob 17. uri in 20 minut.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.