Šport

Slovenija klonila proti Hrvaški

Ljubljana, 20. 01. 2008 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na evropskem prvenstvu so slovenski rokometaši proti Hrvaški izgubili z 29:24.

Slovenski rokometaši so parket zapustili sklonjenih glav.
Slovenski rokometaši so parket zapustili sklonjenih glav. FOTO: Damjan Žibert
Tretjo tekmo na evropskem rokometnem prvenstvu proti reprezentanci Hrvaške je s tribun spremljalo okoli sto slovenskih navijačev. Dvoboj je bil bolj prestižnega pomena, saj sta si obe reprezentanci že zagotovili napredovanje v drugi del.

Prvi polčas je bil sprva zelo izenačen. Naši južni sosedje so nam prvič pobegnili v 18. minuti, ko so vodili za +3 gole. Najbolj nevaren za naša vrata pa je bil Ivano Balić, ki je v prvem polčasu slovenskemu vratarju Benu Lapajnetu za hrbet poslal kar šest golov. Najboljši strelec prvega polčasa pri Slovencih pa je bil s petimi goli Aleš Pajovič.
Hrvaški ostrostrelec Ivano Balić je najbolj zaslužen za zmago naših sosedov.
Hrvaški ostrostrelec Ivano Balić je najbolj zaslužen za zmago naših sosedov. FOTO: Reuters

Po izenačenem prvem polčasu je sledila nekoliko slabša druga polovica tekme. Z delnim izidom 4:0 so Hrvatje v 55. minuti prišli do vodstva +3 gole. Slabi dve minuti pred koncem tekme smo zaostajali že za + 3 gole. Na koncu so o zmagovalcu odločale tehnične napake, ki pa jih je bilo več na strani Slovenije in naša reprezentanca je bila tista, ki je parket zapustila sklonjenih glav.

Prvo tekmo drugega dela bodo naši asi igrali v torek.
Prvo tekmo drugega dela bodo naši asi igrali v torek. FOTO: Damjan Žibert

Naša izbrana vrsta se je kot tretjeuvrščena v skupini uvrstila na glavni del turnirja, zaradi današnjega poraza s Hrvaško in petkovega s Poljsko s 27:33 pa ne bo prenesla nobene točke. Hrvaška v drugi del tekmovanja, ki bo od torka do četrtka prav tako v Stavangerju, prenaša štiri, Poljska pa dve točki.

Slovenija se bo v drugem delu, ki bo od torka do četrtka v Stavangerju (skupina 1), pomerila z Norveško, Dansko in Črno goro.

V skupino 2 (Trondheim) so se iz skupine C uvrstile Madžarska, Španija in Nemčija, iz skupine D pa Francija, Švedska in Islandija.

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

robi.kadis@gmail.com
21. 01. 2008 19.00
pa mislim,da marsikdo ko tu komentarje daje nima pojma o rokometu še manj pa o športu,mi smo v športu itak svetovni fenomen,rajš poglejte kolk nas je pa ssmo hudičevo dobri.rokometaši,pa trener so že uredo,naj se gre naša rokometna zveza borit na igrišče oziroma njihovi vodilni,pa saj čez sredino ne pridejo.sodniki so pa itak večkrat na drugi strani,samo ligo ebel poglejte,smo pač premajhni-da koliko mamo pod palcem sploh ne govorimo.denar je pač sveta vladar,tudi v športu-žal. bravo naši najboljši ste
carpe.diem@masicom.net
21. 01. 2008 08.05
To jim ne bo pomagalo k rasti njihovega BDP. V športu so pač zmage in porazi, naši pa se itak Hrvatov bojijo, zato jim kar prepustijo zmago. ;)
zajcek21@email.si
21. 01. 2008 07.58
a je kdo štel vratnice pa prekče pa strele 3 metren nad vrati pa presotpe hrvatov pri golih, itd. malo več zbranosti pa bi naši zmagali za 5 golov, pa -5 golov ni realna slika, moralo bi bitiizenačeno ali pa zmaga napih, to bi bilo pošteno!!
theykilledKenny
21. 01. 2008 07.55
Zakaj proti kroatom vedno izgubljate? A ste zmenjeni? Ranili ste slovenski nacionalni ponos! Sram vas bodi!
zasfican_ful
21. 01. 2008 00.28
Ne vem kdo je bolj slep, jaz ali sodnika ki nista videla prestopov? Ne bom pa rekel da so naši odigrali briljantno!
Hrvat2
21. 01. 2008 00.27
AJMO JANEZI!! hehehehehee
ZeroCod
20. 01. 2008 23.38
Ej ... tko bom reku .. sm športnik pa vse ... ampak ne skrbte .. tut če so nas premagal ... ne sekirajte se za poraz ... VAŽNO DA MI NA HRVAŠKEM HIŠE PODIRAMO :D
VanGogh
20. 01. 2008 23.32
heh zanimivo je videt kk je pri večini komentarjev glavni razlog za poraz neko "pomaganje" sodnikov, ko pa v slovenski ekipi ni bilo nobene izključitve več kot pol tekme.. prav tako ni bilo nobene 7metrovke v korist hrvatov več kot pol tekme .. po vaši logiki bi mogla slovenija vodit v prvi polovici, pa js nism vidu neke ogromne prednosti :D to kar hočem povedat je da vsak vidi samo tisto kar hoče videt.. ne pa tisto kar se v resnici dogaja
vedrancek
20. 01. 2008 22.31
Ja ja, vedno gre samo za las :D Sodniki, valda, ko ne zmagas isces vsepovsod samo ne pri sebi... Pa kaj, gredo naprej... ceprav ne vem kako bojo dalje... osebno, ekipe z nic tockami nimajo vec kaj kazati, saj do sedaj niso pokazali nic... mizanje na oba ocesa? hmmm, francoski sodniki... kaj mislis, a nebi raje imeli slovence v kaki igri za napredovanje... slednji bi se manj upirali kot se bojo hrvati :D
POVEMRESNICO
20. 01. 2008 22.19
usneni angel-sodniki ga skoraj vedno kje poserjejo.Če pa preštejemo zgrešene strele in izgubljene žoge pa lahko ugotovimo,da bi lahko bili blizu zmage.Škoda le da nimamo igralca kot je Balič-tak igralec ima zaščito pri sodnikih,skupaj z njim pa nekaj tudi ekipa.Žal.
usneni angel
20. 01. 2008 22.04
Gruskr, priznaj, da so ga sodniki srali - na koncu...niso piskali prestopa, če se prav spomnim, bi morali nekje piskati tudi izključitev za Hrv, pa je niso...tako da so malo pripomogli k zmagi. Definitivno, pa so naši igrali, kot da bi prvič igrali ali videli žogo...kolikokrat pa so naši zgubljali žogo.-to je pa že druga pesem
Alteist
20. 01. 2008 21.36
V zadnjih 8 minutah so ga srali tako naši kot sodnika. Naši v napadu s preveč naivnimi potezami (in neučinkovitostjo), sodnika pa s popuščanjem Hrvatom ter mižanjem na obe očesi.
POVEMRESNICO
20. 01. 2008 21.26
Tipično navijaško sweet_pupa.Sedaj bodo pa sodniki krivi.Kaj pa naše izgubljene žoge?Teh sigurno niso izgubili sodniki.
sweet_pupa
20. 01. 2008 21.18
POPOLNOMA NEZASLUŽNA ZMAGA!!!! NAŠI BI SE MOGLI VESELIT KER SO SI ZASLUŽLI TO!!! KLJUB VSEMU JIM ČESTITAM!!! V DRUGEM DELU ČE POKAŽEJO TAKO IGRO OZ MOGOČE BREZ TISTIH NAPAKIC BO TO TO ... PA DAJTE PRIZNAT-HRVATOM SO NA KONCU POMAGALI TUI SODNIKI OZ SODNIKA NO ...
POVEMRESNICO
20. 01. 2008 21.14
ferdo.srečni bravo.Se strinjam s tabo.Požuna je res povozil čas.Če bi bilo potrebno bi Hrvati dali eno prestavo višje,sedaj pa so imeli le zelo dober trening.Vsaka jim čast,bodo prišli spet daleč,čeprav jih ne morem zaradi njihove prepotentnosti.Škof in Lapajne sta pa itak poglavje zase-vsa čast jima gre.Me zanima kaj bo povedal gosp.Požun.
t'prav
20. 01. 2008 20.31
preveč dnarja gre v šport športniki pa premal nardijo
politik70
20. 01. 2008 19.09
reno A si ti slep al pa nisi tekme gledal!
reno
20. 01. 2008 19.03
Hrvati si niso zasluzili vec kot izenacenja. Bili so velik favorit pa so nas komaj premagali.
kaplan.dusan@siol.net
20. 01. 2008 18.57
Res žalostno. Kar neksj dvetlobnih let smo oddaljeni od vrhunskih ekip... Samo poglejte si vodenje ekipe in odnos nosilcev igre. Po dnevniku bom dokončal razmišljanje in svoj komentar. G. Milovanovič, škoda za vsa ta vaša leta v športu, saj pojma nimate o rokometu, o sojenju pa še manj.
politik70
20. 01. 2008 18.57
Ni dost da nas na političnem parketu j***jo! Zdaj so nas še na rokometnemu parketu položili! Naj gre vse v p...... m........! Kdaj sta bili izenačeni? Popušili smo ! In to dobro! Še sreča da sta vratarja tako branila če ne bi bila še večja blamaža......