Šport

Slovenci v Skandinaviji začeli z zmago

Odense, 21. 04. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska hokejska reprezentanca je na pripravljalni tekmi pred SP elitne skupine na Finskem v danskem Odenseju premagala domačo reprezentanco Danske s 6:4 (0:2, 3:0, 3:2).

Slovenska hokejska reprezentanca
Slovenska hokejska reprezentanca FOTO: POP TV

Izjemno slab začetek slovenske reprezentance, predvsem pa neverjetno hitro drsanje Dancev so bili razlog hitremu vodstvu Danske z 2:0. Prvi gol so gostitelji dosegli z igralcem več, drugega pa po grobi napaki slovenske prve peterke. Prvo večjo priložnost za Slovenijo je v 14. minuti zamudil Rodman, ko se je sam znašel pred domačim vratarjem, a je streljal mimo gola.

Po prvem odmoru pa kot da bi na led prišli novi hokejisti v slovenskih dresih. Zaigrali so veliko bolj podjetno in kombinatorno, to pa je botrovalo zadetku v 25. minuti, ko je v polno zadel Jan. Igra je stekla, najprej je izenačil Por, Jan pa je s svojim drugim zadetkom Slovenijo pripeljal do prednosti enega gola. Že v 37. sekundi zadnjega dela je ob številčni oslabljenosti svoje ekipe vodstvo povišal Razingar.

Dance je med žive vrnil Kim Staal s tretjim golom, toda Slovenija je strnila vrste in v nadaljevanju z Razingarjem in Rodmanom povišala na 6:3, domači pa so poraz le še ublažili.