Šport

Slovenci praznih rok

Ljubljana, 18. 12. 2007 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
6

Ljubljanski hokejisti so klonili na gostovanju v Linzu (3:1), Jeseničani pa so proti KAC-u na domačem ledu padli po kazenskih strelih (1:2).

Hokejisti ljubljanske Olimpije se iz Linza vračajo praznih rok. Po začetnem vodstvu, v prvi minuti je po podaji Ralpha Intranuova zadel Tomaž Vnuk – Rajc, so na sceno stopili gostitelji. Pred 2200 gledalci je najprej izenačil Gregor Baumgartner, v 15. minuti prve tretjine pa je prvo vodstvo gostiteljem zagotovil Mark Szücs.

Hokejisti ZM Olimpije so klonili na gostovanju v Linzu.
Hokejisti ZM Olimpije so klonili na gostovanju v Linzu. FOTO: Damjan Žibert

Drugo tretjino so bolje začeli varovanci Mikea Posme in kar nekajkrat zapretili pred vrati Jürgena Penkerja. V zaključkih akcij pa so bili zmajčki premalo zbrani, da bi lahko v drugih 20. minutah obračuna izenačili.

Pred sklepnim delom tekme, tako še nič ni bilo odločenega, kljub vsemu pa so slovenskemu predstavniku na ledeni ploskvi v Linzu začele pojenjati moči. To je v 44. minuti izkoristil Baumgartner in še drugič premagal Alexa Westlunda – Westija. Ljubljančani so nato jalovo napadali, Avstrijci pa so se pred domačimi gledalci veselili nove zmage.

Linz – ZM Olimpija 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Baumgartner (10., 44.), Szücs (15.); Vnuk (1.)

Paul Healey (levo) je zastreljal kazenski strel in napočilo je veselje gostov.
Paul Healey (levo) je zastreljal kazenski strel in napočilo je veselje gostov. FOTO: Damjan Žibert

Hokejisti Acroni Jesenic so pred domačimi ljubitelji hokeja v Podmežakli odigrali eno slabših tekem v letošnji sezoni. Igralci iz Celovca, ki so v letošnji sezoni enkrat premagali Gorenjce, dvakrat pa so morali priznati premoč, so se v železarskem mestu predstavili kot trd nasprotnik.

Prvi zadetek je padel šele v drugi tretjini, in sicer je za veselje domačih ljubiteljev hokeja na ledu poskrbel Jurij Goličič. Veselje je trajalo vse do 45. minute, ko je za goste zadel Andrew Schneider. V sklepnih 20-ih minutah obračuna pa so se kot boljši tekmec predstavili gostje. V posameznih trenutkih so bili tako nadvse blizu zadetku, a po koncu rednega dela je bil le ta poravnan na 1. Po petminutnem podaljšku se izid ni spremenil, tako, da je prišla na vrsto loterija v obliki kazenskih strelov.

Robert Valičevič je prinesel prednost gostom, nato pa je Paul Healey spravil na kolena vratarja gostov, ki pa je z lovilko, kljub vsemu zadržal plošček in gostje odhajajo domov s polnim izkupičkom.

Acroni Jesenice – KAC 1:2 (0:0, 1:0, 0:1) podaljšek
Goličič (31.); Schneider (45.)


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
20. 12. 2007 19.03
Kdor je bil na Jesenicah na tekmi in videl sojenje, je lahko res zadovoljen z osvojeno točko.
Affinogenov
19. 12. 2007 10.09
kvaj z "nadimki" Rajc, westi ipd. ??? to spada v javni (itk totalno falen) prispevek? :D matr morostarji ste pa trajdli ...
lutzow@email.si
19. 12. 2007 08.01
OLIMPIJA PONIŽANA, JESENIČANI ODNESLI 1 TOČKO IN ŠE VEDNO VODIJO NA LESTVICI....tak bi moral biti naslov
the.undertaker@email.si
19. 12. 2007 07.53
xuxu, a ne vidiš, da tele poptevejevci navijajo za olimpijo. JESENICE za njih kot, da ne obstajajo. Zato se ne čudi takim komentarjem.
xuxu
19. 12. 2007 01.01
Pozabili ste napisati, da so Jesenicani priigrali 1 točko in tako ostali na prvem mestu lige!
martincheq
18. 12. 2007 22.05
pa drugič :)